tir. 14.11
20:15 - 22:10
Vega 1

Amazonasregnskogen er en av Jordas viktigste og mest unike økosystemer, men også et av de mest truede. Hvem beskytter den, og er det større håp for Amazonas nå?

I den innsiktsfulle dokumentaren WE ARE GUARDIANS (2023) følger vi medlemmer av urbefolkningene i den brasilianske delen av Amazonasregnskogen, deres kamper for å beskytte den, og de mange sammensatte utfordringene de står ovenfor. I forkant av visningen blir det en panelsamtale som spør: er det større håp for Amazonas nå, med Jair Bolsonaro ute av presidentpalasset?

Panelet:

  • Chelsea Greene og Rob Grobman er amerikanske dokumentarfilmskapere som har spesialisert seg på arbeid med natur og urfolk. Begge vil være med digitalt.

  • Lars Løvold er tidligere mangeårig leder av Regnskogsfondet og har vært i Amazonas og gjort feltarbeid flere ganger.

  • Larissa Avelar er en brasiliansk aktivist og styreleder i Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG).

Praktisk info

  • I forkant av visningen av WE ARE GUARDIANS tirsdag 14. NOV vil det være en samtale om urfolks kamp for å bevare Amazonas. Samtalen starter 20:15

  • Samtalen er i forkant av visningen og vil bli holdt på engelsk.

Om filmen

I WE ARE GUARDIANS møter vi noen av urfolksmedlemmene fra regnskogen som dedikerer livene sine til å bevare den, på tross av farene det innebærer. Blant dem er Skogvokterne, en gruppe frivillige som patruljerer urfolksterritorier for å forhindre ulovlig ressursutvinning, og politiske aktivister som arbeider for bedre vilkår og lovmessig beskyttelse av skogen og dens beboere. Sammen med disse klimaforkjemperne dissekerer dokumentaren de økonomiske og politiske drivkreftene bak ødeleggelsen av regnskogen og hvilken betydning dette har, ikke bare for skogens beboere, men for hele planeten.

Det kritiske rom

Visningen er en del av seksjonen Det kritiske rom (DKR), som er Film fra Sør sitt forum for debatt og samtale.

Relaterte filmer