tir. 14.11
20:15 - 22:10
Vega 1
tor. 16.11
20:45 - 22:10
Vega 2
søn. 19.11
18:45 - 20:10
Vega 3

En innsiktsfull dokumentar som følger medlemmer av urbefolkningene i den brasilianske delen av Amazonasregnskogen, deres kamper for å beskytte den, og de mange sammensatte utfordringene de står ovenfor.

Amazonasregnskogen er en av Jordas viktigste og mest unike økosystemer, men også et av de mest truede. Hvem beskytter den?

I We Are Guardians møter vi noen av urfolksmedlemmene fra regnskogen som dedikerer livene sine til å bevare den, på tross av farene det innebærer. Blant dem er Skogvokterne, en gruppe frivillige som patruljerer urfolksterritorier for å forhindre ulovlig ressursutvinning, og politiske aktivister som arbeider for bedre vilkår og lovmessig beskyttelse av skogen og dens beboere. Sammen med disse klimaforkjemperne dissekerer dokumentaren de økonomiske og politiske drivkreftene bak ødeleggelsen av regnskogen og hvilken betydning dette har, ikke bare for skogens beboere, men for hele planeten.

«We Are Guardians is haunting, a potent reminder of how some have no choice but to fight the good fight despite the odds. It is ultimately a call to action and a plea to the global community to join in. (…) the filmmakers display a loving, caring approach that invites others to pay attention and join in the struggle.»
– Barbara Goslawski, POV Magazine –

Jenny Lund

Det kritiske rom: Urfolks kamp for å bevare Amazonas

I forkant av visningen av WE ARE GUARDIANS tirsdag 14. NOV vil det være en samtale om urfolks kamp for å bevare Amazonas". Samtalen starter 20:15

Samtalen vil være på engelsk.

Regissør

Edivan Guajajara (f. 1987) er en regissør, filmfotograf, produsent og aktivist fra Zutiwa i Arariboia-området i Brasil. Han arbeider også med design og videoredigering. Chelsea Greene og Rob Grobman utgjør produksjonsfirmaet One Forest, som har som mål å bringe folk nærmere naturen gjennom medieproduksjon.

Denne filmen inngår i

DET KRITISKE ROM (DKR) DOK:SØR

Land Brasil, USA

År 2023

Regissør Chelsea Greene, Rob Grobman, Edivan Guajajara

Fotograf Maura Anderson, Zak Kilberg, Fisher Stevens, Chelsea Greene

Produsent Edivan Guajajara, Chelsea Greene, Rob Grobman

Produksjonsselskap Mídia Índia, Highly Flammable, Appian Way, Random Good, One Forest

Spilletid 1t 25m

Språk Portugisisk, Tupi, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?