tor. 16.11
18:00 - 20:07
Cinemateket Tancred
fre. 17.11
18:30 - 20:07
Vega 2
søn. 19.11
20:15 - 21:52
Vika 3

Overvåkningssamfunnet i Kina har nådd nye, brutale høyder. I dokumentaren TOTAL TRUST blir vi presentert for noen av de hjerteskjærende skjebnene i et land som nærmer seg George Orwells aller dystreste spådommer.

One Child Nation-regissør Jialing Zhang, som selv er forvist fra hjemlandet, har igjen laget en gripende og sjokkerende dokumentarfilm fra Kina, ved hjelp av anonymiserte filmfotografer Denne gangen tar hun for seg skjebnen til tre menneskerettighetsaktivister som ulike vis har endt i fengsel som følge av myndighetene stadig voldsommere overvåkning av egne innbyggere. Samtidig som overvåkningskameraene popper opp som paddehatter og myndighetene fester et stadig fastere grep om sine innbyggere med innsamling av uhorvelige mengder personlig data, endres også forholdet mellom naboer, familiemedlemmer og venner. Det som maskeres som teknologiske fremskritt og et enklere samfunn, er i ferd med å rykke innbyggernes trygghet og privatliv opp med rota.

«It is an urgent, gripping and frightening film, and serves as much as a warning for the rest of the world as it describes China and its increasing authoritarianism.»
– Vladan Petkovic, Cineuropa –

Jon Sæter

Det kritiske rom: Kina i teknologisk jerngrep

I forkant av visningen av TOTAL TRUST torsdag 16. NOV kl. 18.00 i Tancred på Cinemateket i Oslo vil det være en samtale om Kina i teknologisk jerngrep.

Samtalen vil være på engelsk.

Regissør

Jialing Zhang er en kinesisk produsent og regissør som lever i eksil i USA. Hennes filmer har mottatt en rekke internasjonale priser, og for sin forrige film, One Child Nation, vant hun blant annet The Grand Jury Prize ved Sundance Film Festival.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR DET KRITISKE ROM (DKR) SPOTLIGHT KINA

Originaltittel Total Trust

Land Kina, Tyskland

År 2023

Regissør Jialing Zhang

Produsent Knut Jage, Michael Grotenhoff, Saskia Kress, Jialing Zhang

Produksjonsselskap Filmtank, Witfilm

Spilletid 1t 37m

Språk Mandarin, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?