tir. 14.11
18:30 - 20:22
Vega 3
ons. 15.11
17:00 - 19:07
Vika 1
tor. 16.11
18:15 - 19:52
Cinemateket Lillebil

En av årets beste dokumentarer forteller historien om Reyhaneh Jabbari og hennes rystende møte med det svært kvinnefiendtlige rettssystemet i Iran på opprivende og poetisk vis.

Etter et jobbmøte blir 19 år gamle Reyhaneh utsatt for et voldtektsforsøk og ender opp med å ta livet av sin overgriper. Når familien hennes finner ut at mannen er tilknyttet etterretningstjenesten i Iran, skjønner de at håpet for at datteren skal komme ut fra fengsel i livet er forsvinnende liten. Selv om utgangspunktet er håpløst og dystert, får vi se et portrett av en ung kvinne og en familie full av livskraft. Med blant annet en rekke mobilklipp som har blitt smuglet ut av Iran og de vakre brevene fra Reyhaneh til familien hennes (opplest i filmen av Holy Spider-skuespiller Zar Amir Ebrahimi) som sterke virkemidler, er dette både en rå og poetisk filmopplevelse.

«Handling this subject matter with care and consideration, Niederzoll offers a masterclass in documentary filmmaking whilst telling the inspirational story of one woman’s life.»
– Oliva Savage, Loud and Clear –

Jon Sæter

Det kritiske rom: Iran ett år etter Mashsa Amini

I etterkant av visningen av SEVEN WINTERS IN TEHRAN onsdag 15. NOV kl. 17.00 i Vika 1 vil det være en samtale om Iran ett år etter Mahsa Amini.

Samtalen vil være på engelsk.

Q&A med regissør

Regissør Steffi Niederzoll stiller til Q&A på visningen av SEVEN WINTERS IN TEHRAN tirsdag 14. NOV kl. 18.30.

Regissør

Steffi Niederzoll (f. 1981) er en tysk regissør og forfatter. Kortfilmene hennes har blitt vist ved flere internasjonale festivaler. Sammen med Shole Pakravan skrev hun boken How to Become a Butterfly, om Reyhaneh Jabbari. Seven Winters in Tehran er hennes først fullengdes dokumentarfilm.

Denne filmen inngår i

DET KRITISKE ROM (DKR) SPOTLIGHT IRAN DOK:SØR

Originaltittel Sieben Winter in Teheran

Land Iran, Tyskland

År 2023

Regissør Steffi Niederzoll

Manusforfatter Sina Ataeian Dena, Steffi Niederzoll

Fotograf Julia Daschner

Produsent Knut Losen

Med Reyhaneh Jabbari, Shole Pakravan, Fereydoon Jabbari

Produksjonsselskap Made In Germany Filmproduktion

Spilletid 1t 37m

Språk Persisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?