lør. 11.11
18:00 - 19:57
Vika 2
tir. 14.11
17:45 - 19:42
Vika 2
Cinema Teheran UTSOLGT
lør. 18.11
18:00 - 19:57
Vika 2

Publikumsvinneren fra årets filmfestival i Sundance forteller en sterk og vakkert utformet historie om den persiske moren Shayda og hennes 6 år gamle datter Mona, som har søkt tilflukt på et krisesenter i Melbourne.

Hun har rømt fra sin voldelige ektemann Hossein under feiringen av Nowruz, den persiske nyttårsfeiringen, og har søkt om skilsmisse. I sitt foreløpige nye hjem gjør hun sitt beste for å skape nye relasjoner og venner, og samtidig forsøke å holde på de som de hadde fra før. En mulig ny vei ut av fangenskapet, i et dysfunksjonelt og voldelig ekteskap. Men når Hossein får besøksrett for Mona av en dommer, setter det igang en serie av hendelser som får uante følger.

Zar Amir Ebrahimi, som vi kjenner fra hovedrollen i Holy Spider, gjør en ny strålende prestasjon i rollen som Shayda. I sin debutfilm overbeviser også regissøren Noora Niasari, med et solid håndverk som både har dramatikk og øye for små, men viktige detaljer. Historien er inspirert av familievold i hennes egen oppvekst.

Lasse Skagen

Cinema Teheran, Oslo.

Visningen 14. NOV kl. 17.45 arrangeres i samarbeid med Cinema Teheran, Oslo. Arrangementet starter kl. 17.00 på Vika Kino.

Regissør

Noora Niasari er en iransk-australsk filmskaper og med-grunnlegger av Parandeh Pictures. Hun har bakgrunn innen arkitektur, og studerte senere Film og TV ved Victorian College of the Arts. Etter flere kortfilmer debuterte hun med spillefilmen Shayda som hadde premiere på filmfestivalen i Sundance i 2023.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT IRAN

Originaltittel Shayda

Land Iran, Australia

År 2023

Regissør Noora Niasari

Manusforfatter Noora Niasari

Fotograf Sherwin Akbarzadeh

Produsent Noora Niasari, Vincent Sheehan

Med Zar Amir Ebrahimi, Leah Purcell, Mojean Aria, Jillian Nguyen, Osamah Sami

Produksjonsselskap Dirty Films, HanWay Films, Screen Australia, The 51 Fund

Spilletid 1t 57m

Språk Persisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?