ons. 15.11
18:15 - 20:02
Vega 3
UTSOLGT
lør. 18.11
17:00 - 19:02
Vika 1
søn. 19.11
13:00 - 14:47
Cinemateket Tancred

En screwball-komedie og familiedrama med krutt, hvor Leila som ung iransk-amerikaner i New York er revet mellom to kulturer, og desperat prøver å finne balansen mellom hennes motstridende identiteter.

Som eneste jente i en familie med åtte brødre, er Leilas største utfordring forholdet til moren, Shirin. Familien flyktet fra Iran da sjahen falt, og bor nå i New York. Når faren skal gjennomgå en hjertetransplantasjon, samles de alle sammen. Så blir Leila uventet gravid etter en natt med en drag queen. Gamle hemmeligheter kommer for dagen, og tydelige paralleller til morens fortid avdekkes. Med en herlig fargepalett og skarp dialog har regissør Maryam Keshavarz skapt et nydelig portrett av en kvinne som bare ønsker å være seg selv og bli akseptert for det. The Persian Version er en screwball-komedie og et familiedrama med krutt.

Lasse Skagen

Q&A med regissøren

På visningen av THE PERSIAN VERSION lørdag 18. NOV kl. 17.00 stiller filmens regissør Maryam Keshavarz til Q&A.

Regissør

Maryam Keshavarz (f. 1975) er en iransk-amerikansk filmskaper. Hennes første spillefilm, Circumstance (2011) hadde sin premiere på Sundance Film Festival, der den vant publikumsprisen. Hennes andre spillefilm, Viper Club (2018) hadde premiere på filmfestivalen i Toronto, og hadde Susan Sarandon i hovedrollen. Hennes nyeste film, The Persian Version (2023), hadde premiere på Sundance, hvor den vant publikumsprisen.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE SPOTLIGHT IRAN REGISSØRPORTRETT: MARYAM KESHAVARZ

Originaltittel The Persian Version

Land USA

År 2023

Regissør Maryam Keshavarz

Manusforfatter Maryam Keshavarz

Fotograf André Jäger

Produsent Peter Block, Luca Borghese, Anne Carey, Ben Howe, Maryam Keshavarz, Cory Neal

Med Layla Mohammadi, Niousha Noor, Kamand Shafieisabet, Bijan Daneshmand, Bella Warda, Sachli Gholamalizad, Chiara Stella

Spilletid 1t 47m

Språk Engelsk, Persisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie, Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?