søn. 12.11
20:30 - 22:10
Cinemateket Tancred
fre. 17.11
20:15 - 21:55
Vika 1
lør. 18.11
20:45 - 22:25
Vega 1

I dette hårreisende fantasy-dramaet satt til 1800-tallets Chile, søker den innfødte jenta Rosa rettferdighet med hjelp fra en mektig gruppe sjamaner etter en brutal hendelse med faren hennes.

Sorcery tar seerne med på en fengslende reise til Chiloés mystiske verden, der eldgamle tradisjoner kolliderer med kolonialismens inngripende krefter. Christopher Murrays mesterlige regi og Valentina Véliz' kraftfulle opptreden som Rosa Raín forankrer filmen i en følbar følelse av nødvendighet og motstandskraft.

Murrays atmosfæriske kinematografi, under Maria Seccos linse, fordyper oss i de frodige landskapet og tåkete åkrene i Chiloé, og skaper et hjemsøkende vakkert bakteppe for Rosas søken etter rettferdighet. Filmens taktilitet i skildringen av magi, forankret i vevde pinner, lokale urter og naturlige skapninger, gir en håndgripelig autentisitet til de overnaturlige elementene.

Historienes styrke ligger i dets nådeløse skildring av de harde realitetene som Rosa og hennes folk står overfor. Den utforsker elegant temaer som identitet, tro og den uovervinnelige ånden for motstand. Valentina Véliz leverer en fremragende prestasjon, som gir liv til Rosas stille besluttsomhet og etter hvert omfavner hennes latente krefter. Mens filmens karakterer ofte representerer bredere arketyper, fungerer de som beholdere for de større temaene som er i spill.

Amika Elfendi

Regissør

Christopher Murray, kjent for sine tidligere verk Manuel de Ribera og The Blind Christ, fortsetter sin utforskning av maktforhold og undertrykkelse i det rurale Chile. Med Sorcery bringer Murray til liv en historie forankret i innfødt folklore og historiske hendelser, og kaster lys over de uoppdagede landskapene og kultursammenstøtene i sitt hjemland.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Brujería

Land Chile, Mexico

År 2023

Regissør Christopher Murray

Manusforfatter Christopher Murray, Pablo Paredes

Fotograf María Secco

Produsent Nicolás Celis, Viola Fügen, Rocío Jadue, Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín, Michael Weber

Med Valentina Véliz Caileo, Daniel Antivilo, Sebastian Hülk

Spilletid 1t 40m

Språk Spansk, Tysk, Mapudungun

Undertekst Engelsk

Sjanger Skrekk, Drama, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?