søn. 12.11
21:00 - 22:30
Vega 1
tor. 16.11
20:45 - 22:15
Cinemateket Tancred
lør. 18.11
20:45 - 22:15
Vika 3

En marerittaktig reise inn i en verden preget av konflikt, om en gutt som blir beskyldt for å være trollmann. En film som renner over av kreativitet og farger.

På grunn av et uvanlig fødselsmerke blir Koffi oppfattet som en trollmann av sin mor og sendt i eksil til Belgia i ung alder. Mange år senere er han gift og venter barn, og ønsker å dra tilbake til landsbyen for å få en velsignelse fra foreldrene. Dette byr på store problemer. Når uventede hendelser bekrefter morens tro på at sønnen er forbannet, følger en marerittaktig reise inn i en verden preget av konflikten mellom tradisjonell folketro og modernitet. Dette er en film som renner over av kreativitet og har et sjeldent rikt visuelt filmspråk, noe som markerer regissør Baloji som et talent verdt å følge med på. Filmen hadde verdenspremiere i det prestisjetunge Un certain regard-programmet under filmfestivalen i Cannes i år, der den mottok prisen New Voice Prize.

Lasse Skagen

Regissør

Baloji er en belgisk-kongolesisk musiker og filmskaper. Som musiker startet han karrieren i 1998 som en del av gruppen Starflam. I 2006 ga han ut sitt første soloalbum, Hotel Impala. Albumet ble varmt mottatt av kritikere og vant flere priser. Som filmskaper debuterte han med kortfilmen Peau de Chagrin/Bleu de Nuit (2018) og fulgte opp med Zombies (2019) før han spillefilmdebuterte med Omen som hadde premiere på filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

Denne filmen inngår i

SCREEN AFRICA

Originaltittel Augure

Land Kongo, Belgia

År 2023

Regissør Baloji

Manusforfatter Baloji, Thomas van Zuylen

Fotograf Joachim Philippe

Produsent Benoit Roland

Med Marc Zinga, Lucie Debay, Eliane Umuhire, Yves-Marina Gnahoua, Marcel Otete Kabeya

Spilletid 1t 30m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?