ons. 15.11
17:00 - 19:07
Vika 1

En av årets beste dokumentarer forteller historien om Reyhaneh Jabbari og hennes rystende møte med det svært kvinnefiendtlige rettssystemet i Iran på opprivende og poetisk vis. Etter visningen av filmen SEVEN WINTERS IN TEHRAN møtes et panel til samtale om filmen og situasjonen i Iran over ett år etter at Masha Amini mistet livet og protestene som har fulgt siden den gang.

Hva skjer nå, og hva forteller filmen om kvinners rolle i det iranske samfunnet og rettssystemet i landet? Og; hvilken betydning vil tildelingen av Nobels fredspris til Narges Mohammadi få?

Paneldeltakere

  • Moderator – Pardis Shafafi er en britiskiransk antropolog som har spesialisert seg i politisk vold.

  • Steffi Niederzoll er en tysk regissør og forfatter. SEVEN WINTERS IN TEHRAN er hennes først fullengdes dokumentarfilm.

  • John Peder Egenæs er generalsekretær i Amnesty International Norge.

  • Nasrin Khusrawi er en norsk-iransk skuespiller, blant annet kjent fra Norsk-ish.

Praktisk info

  • Filmen vises i sal 1 på Vika kini, 15. november, kl 17.00

  • Samtalen er i etterkant av visningen og vil bli holdt på engelsk.

Om filmen

Etter et jobbmøte blir 19 år gamle Reyhaneh utsatt for et voldtektsforsøk og ender opp med å ta livet av sin overgriper. Når familien hennes finner ut at mannen er tilknyttet etterretningstjenesten i Iran, skjønner de at håpet for at datteren skal komme ut fra fengsel i livet er forsvinnende liten. Selv om utgangspunktet er håpløst og dystert, får vi se et portrett av en ung kvinne og en familie full av livskraft. Med blant annet en rekke mobilklipp som har blitt smuglet ut av Iran og de vakre brevene fra Reyhaneh til familien hennes (opplest i filmen av Holy Spider-skuespiller Zar Amir Ebrahimi) som sterke virkemidler, er dette både en rå og poetisk filmopplevelse.

Det kritiske rom

Visningen er en del av seksjonen Det kritiske rom (DKR), som er Film fra Sør sitt forum for debatt og samtale.

Relaterte filmer