tor. 16.11
18:00 - 20:07
Cinemateket Tancred
Total Trust Panelsamtale Kjøp billett

Overvåkningssamfunnet i Kina har nådd nye, brutale høyder. I dokumentaren TOTAL TRUST (2023) blir vi presentert for noen av de hjerteskjærende skjebnene i et land som nærmer seg George Orwells aller dystreste spådommer.

Etter visningen av dokumentaren blir det samtale om den kinesiske stats jerngrep på sin egen befolkning, og ikke minst regimets politiske motstandere. Hva skjer med et samfunn der personvern knapt nok finnes, og ser vi lignende tendenser i Vesten?

Panelet:

  • Lars Gjesvik er seniorforsker i Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), der han også er medleder for forskningssenteret for digitalisering og cybersikkerhet.

  • Gerald Folkvord er politisk rådgiver i Amnesty International i Norge og ekspert på menneskerettigheter.

  • Yunyun Zhou er førsteamanuensis på Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitet i Oslo.

  • Moderator – Jon Sæter

Praktisk info

  • Filmen vises i Tancred på Cinemateket 16. november , klokken 18.00 

  • Samtalen er i etterkant av visningen og vil bli holdt på engelsk.

Om filmen

One Child Nation-regissør Jialing Zhang, som selv er forvist fra hjemlandet, har igjen laget en gripende og sjokkerende dokumentarfilm fra Kina, ved hjelp av anonymiserte filmfotografer. Denne gangen tar hun for seg skjebnen til tre menneskerettighetsaktivister som på ulike vis har endt i fengsel som følge av myndighetene stadig voldsommere overvåkning av egne innbyggere. Samtidig som overvåkningskameraene popper opp som paddehatter og myndighetene fester et stadig fastere grep om sine innbyggere med innsamling av uhorvelige mengder personlige data, endres også forholdet mellom naboer, familiemedlemmer og venner. Det som maskeres som teknologiske fremskritt og et enklere samfunn, er i ferd med å rykke innbyggernes trygghet og privatliv opp med rota.

Det kritiske rom

Visningen er en del av seksjonen Det kritiske rom (DKR), som er Film fra Sør sitt forum for debatt og samtale.

Relaterte filmer