Det hele starter med det mystiske dødsfallet til en ung mann, og spørsmålene og ryktene som fulgte etter hans død. Var han blitt drept eller var det er et selvmord? Tok han livet av seg på grunn av en jente? Den beskjedne Alvaro (Jorge Roman) vet mer om dette enn hva han tør fortelle høyt. Alvaro lever på en liten øy ved Paraná-elven i det argentinske ingenmannsland. I hemmelighet bryter han det største tabuet i dette mannsdominerte miljøet - han har seksuelle affærer med andre menn. En som ikke er så begeistret for dette er El Turu (Daniel Valenzuela), føreren av fergen La León som er øyboernes eneste forbindelse med fastlandet og omverdenen. El Turu har en aggressiv holdning ovenfor de fleste som skiller seg ut, både i legning og hudfarge. El Turu føler at Alvaro er en trussel for den lille, beskyttede øya. Og situasjonen blir ikke bedre når El Turu mistenker Alvaro for å hjelpe tømmerhoggere som ulovlig utnytter øyas naturressurser.

La Léon er skutt i nydelig sort-hvitt, med dvelende foto som underbygger den vaktsomme stemningen mellom Alvaro og El Turu.

Filmen

ble hedret med Special Mention ved utdelingen av Teddy-prisen under årets filmfestival i Berlin. kk

“With admirable restraint, Otheguy presents the growing tension between the two men, nicely integrating their story with scenes of the watery network around them so the environment and its impact never fade into the background.” – Jay Weissberg, Variety

Originaltittel La León

År 2006

Regissør Santiago OTHEGUY

Manusforfatter Santiago OTHEGUY

Fotograf Paula GRANDIO

Produsent Juan SOLANAS, Pablo SALOMON, Alexis VONARB, Aton SOUMACHE, Pierre AMBALDI, Catherine BARRA.

Med Jorge ROMAN, Daniel VALENZUELA, Jose MUNOZ, Daniel SOSA

Produksjonsselskap Polar Films, Onyx Films

Spilletid 1t 25m

Format ??? Print/Format ???

Lenker IMDb