An er den mest rørende og publikumsvennlige filmen så langt fra den japanske auteuren Naomi Kawase, som også åpnet Un Certain Regard-seksjonen under årets Cannes-festival. Vi følger Senturo som lever av å lage Dorayaki, en slags pannekake fylt med en søt sirup basert på røde bønner. Butikken går dårlig, og Senturo er i ferd med å gi opp. Men når Okue, en gammel dame som viser seg å være en av Japans beste til å lage nettopp Doryiaki, søker om jobb, endrer det hele seg. Det viser seg imidlertid at hverken Okue eller Senturo er hvem de utgir seg for å være. An har blitt kalt for både «matporno» og et estetisk mesterverk. Det er imidlertid ikke maten som er i sentrum. Dypest sett er dette en vakker og i høyeste grad universell fabel om samhold, svik og vennskap.

Naomi Kawase (f. 1969) er en av japans mest meritterte regissører. Hun har regissert over 15 filmer og har blant annet vunnet Caméra D'or samt juryens hovedpris under Cannes Film Festival i henholdsvis 1997 og 2007. Hun beskriver selv sin stil som fiksjon med et dokumentarisk blikk og er kjent for estetisk briljante filmer.

Originaltittel An

År 2015

Regissør Naomi KAWASE

Manusforfatter Naomi KAWASE

Med Kirin KIKI, Miyoko ASADA, Etsuko ICHIHARA

Produksjonsselskap Comme des Cinémas, Kumie, Mam, Nagoya Broadcasting Network (NBN), Twenty Twenty Vision Filmproduktion GmbH

Spilletid 1t 53m

Format DCP

Lenker IMDb