I et stort, vakkert hus omringet av en skjønn hage bor en eldre dame, lykkelig uvitende om at hjemmet hennes huser en familie tommelfinger-små leieboere. Den 14-år gamle Arrietta og hennes foreldre bor i et miniatyrhus under gulvet, og går på ekspedisjoner for å hente inn ting de trenger, men som huseierne aldri vil savne: en sukkerbit her, litt tørkepapir der, en nål… Den lille familien lever i skjul, da det er mange farer på lur, og det kan være farlig å vise seg frem for mennesker. En dag ankommer en gutt huset for å besøke bestemoren sin og får øye på Arrietta i hagen. Dette skjebnesvangre møtet vil forandre både hans og Arriettas liv.

Arriettas hemmelige verden er et utsøkt mesterstykke i japansk animasjon fra det legendariske Studio Ghibli, som står bak Chihiro og heksene og Min Nabo Totoro.

Hayao Miyazaki sto for manuset, og regien ble overlatt til den unge talentfulle animatøren Hiromasa Yonebayashi. Det er ikke vanskelig å la seg sjarmere av den unge Arrietta, en tøff kvinnelig hovedkarakter med en sterk appetitt på livet. Hennes lilleputtunivers skildres med en en nærmest uovertreffelig sans for detaljer, og hjemmets velkjente verden blir til et sted fullt av magi, spenning og eventyr. Som i mange Miyazaki-filmer er det mer på spill enn det ser ut som: Filmen bruker et eventyrmotiv for å reflektere rundt livets forgjengelighet. Dette gjør Arriettas hemmelige verden til et spennende og magisk fabel, med Ghiblis signatursans for emosjonell dybde. Husk lommetørklet!

Hiromasa Yonebayashi (f. 1973) er en japansk animatør, regissør og manusforfatter som hovedsakelig har jobbet innenfor Studio Ghibli. Han hadde også regi på Marnie – min hemmelige venninne (2014), samt bidro som animatør på Ghibli-klassikere som Prinsesse Mononoke (1997), Chihiro og heksene (2001) og Det levende slottet (2004).

Originaltittel Kari-gurashi no Arietti

År 2010

Regissør YONEBAYASHI Hiromasa

Manusforfatter Hayao MIYAZAKI, Keiko NIWA

Spilletid 1t 34m

Format DCP

Lenker IMDb