En mor føder en jente. Mor og datter er uønsket. Ultralyden viste at det skulle bli en gutt, familien vil feire en sønn.
Tre unge kvinner har fengselspermisjon og bestemmer seg for å rømme. En av dem forsøker å kjøpe en bussbillett. Hun må lyve om å være student for å få billett.
En fengslet, ugift kvinne er gravid. Hun flykter, men kastes ut hjemmefra av brødrene. Hun oppsøker en venninne som jobber på et sykehus, men får ingen hjelp.

I løpet av et døgn blir vi kjent med en håndfull kvinner som alle er på kant med «loven». Forbrytelsene er små, kvinnenes skyld eller uskyld er betydningsløs.
De lever i en verden av overvåkning, patriarkalsk byråkrati og en urettferdighet nedarvet gjennom generasjoner. Men det undertrykte samfunnet kan ikke knuse styrken og samholdet i kvinnenes sirkel.

Jafar Panahi er en av vår tids ledende iranske filmskapere, kjent for Den hvite ballongen (1995), Sirkelen (2000) og Offside (2006), som har vunnet bred internasjonal anerkjennelse samt en rekke priser ved store filmfestivaler. Hans filmer kombinerer neorealistisk estetikk med bitende humor og samfunnskritikk, der hovedtyngden ligger på situasjonen for iranske kvinner. Til tross for at han siden 2010 har hatt statlig forbud mot å lage filmer og er blitt utsatt for husarrest over lengre perioder, har han fortsatt å lage og spre sine filmer. Hans siste film Taxi Teheran (2015), som ble spilt inn i hemmelighet, sikret ham Gullbjørnen under Berlinalen.

Originaltittel Dayereh

År 2000

Regissør Jafar PANAHI

Manusforfatter Kambuzia PARTOVI, Jafar PANAHI

Fotograf Bahram BADAKSHANI

Produsent Jafar PANAHI

Med Maryiam Palvin ALMANI, Nargess MAMIZADEH, Mojgan FARAMARZI

Spilletid 1t 30m

Format 35mm

Lenker IMDb