Dette er en satirisk fabel om diktatur og revolusjon fra den iranske mesterregissøren Mohsen Makhmalbaf. Filmen følger presidenten i et «ukjent land» rett etter at det har brutt ut revolusjon. At den er spilt inn i Georgia, bringer assosiasjonene til post-sovjetiske autokrater, men The President har en universell historie å fortelle.
Fremfor å fortelle en historie om den arabiske våren, eller om overgangen fra diktatur i Øst-Europa, tematiserer filmen de utfordringene alle land som kaster presidenter som har sittet for lenge møter.
Og heller enn å fokusere på opprørerne, følger vi her den avsatte presidenten på flukt med sitt barnebarn fra revolusjonære som vil henrette ham.

Resultat? En gripende film som dypest sett handler om en overgriper som tvinges til å møte sine ofre.

Mohsen Makhmalbaf (f. 1957) er fra Iran og har vært aktiv som regissør og manusforfatter siden tidlig 80-tall. Filmografien er tosifret, Safar e Ghandehar (2001), Gabbeh (1996) and Nun va Goldoon (1996) er blant høydepunktene. The President fikk verdenspremiere på Venice Film Festival i 2014, hvor den også var åpningsfilm.

År 2014

Regissør Mohsen MAKHMALBAF

Manusforfatter Mohsen MAKHMALBAF, Marziyeh MESHKINY

Spilletid 1t 59m

Format -

Lenker IMDb