I Gabriels Mascaros første langfilm møter vi Shirley som flytter fra storbyen til landsbygda for å ta vare på bestemoren sin. Hun får seg jobb på en kokosnøttplantasje og innleder et forhold med kollegaen, Jeison, som bruker store deler av fritiden sin på å dykke. Forholdet utvikler seg og kulminerer i scener av det forelskede paret i intim omgang på toppen av lasteplanet på bilen fylt med kokosnøtter. Estetiske scener som dette gjør at tilskueren kan drømme seg bort sammen med hovedkarakterene.

På samme tid som vi introduseres for den ungdommelige og altoppslukende kjærligheten mellom de to ligger døden og lurer like under overflaten. Etter at Jeison finner en hodeskalle og senere et lik som er skylt i land, blir denne tematikken mer fremtredende. Mascaro har laget en stillferdig og fragmentarisk historie som vil gjøre dypt inntrykk på publikum.

Gabriel Mascaro fra Brazil begynte som dokumentarist, kjent for filmene High-rise (2009) og Housemaids (2013), og kom i 2014 med sin første fiksjonsfilm, August Winds. Neon Bull, som vant the Special Jury Prize under filmfestivalen i Venezia tidligere i år, gjorde ham verdenskjent.

REGISSØRBESØK
Gabriel Mascaro kommer selv på besøk til Vika 12. oktober kl 21.15 og 13. oktober kl 15.45, hvor det blir Q&A med regissøren etter begge visningene!

Originaltittel Ventos de Agosto

År 2014

Regissør Gabriel MASCARO

Manusforfatter Gabriel MASCARO, Rachel ELLIS

Fotograf Gabriel MASCARO

Produsent Rachel ELLIS

Med Dandra De MORAIS, Geova Manoel Dos SANTOS

Produksjonsselskap Desvia filmes, Desvia Producoes

Spilletid 1t 17m

Format DCP

Lenker IMDb