Tsjad herjes av borgerkrig. Den aldrende svømmemesteren Adam jobber på hotell som bassengansvarlig, med sin sønn Abdel. På grunn av nedskjæringer blir Adam satt til å være portvakt. Når motstandsgruppen kommer på døra og krever pengestøtte, skjønner Adam at han enten må finne en måte å tjene raske penger på, eller la sønnen sin tvangsverves.

De fleste av oss ville nok skreket for full hals om vi var i Adams situasjon, men tittelen En mann som skriker skal ikke tas spesielt bokstavelig; dette er en lavmælt film om en lavmælt mann. Hans forkjærlighet til bassenget er rørende fordi det minner ham om hans ungdoms storhet, som nå tas fra ham bit for bit. Og snart må kanskje sønnen miste sin ungdom for å sloss farens krig.

En mann som skriker ble vist på Cannes-festivalen i 2010, hvor den fikk juryprisen, som den første tsjadiske filmen som har vunnet Cannes-pris.

Mahamat-Saleh Haroun (1961) har vært aktiv som regissør i hjemlandet Tsjad siden tidlig 1990-tall. I Norge er han antakeligvis mest kjent for festivalfavoritten En mann som skriker fra 2010. Også Film fra Sør-filmen Grisgris fra 2013 må regnes som et av de foreløpige karrierehøydepunktene.

Regissørbesøk
Mahamat-Saleh Haroun kommer selv på besøk til visningene på Vika 12. oktober kl 19.00, Klingenberg 13. oktober kl 13.00 og Tancred samme dag kl. 17.30, hvor det blir Q&A med regissøren. På sistnevnte visning vil han også introdusere filmen!

Filmen distribueres av Arthaus.

Originaltittel Un homme qui crie

År 2010

Regissør Mahamat-Saleh HAROUN

Manusforfatter Mahamat-Saleh HAROUN

Fotograf Laurent BRUNET

Produsent Florence STERN

Med Youssouf DJAORO, Diouc KOMA, Emile Abossolo M'BO

Produksjonsselskap Pili Films, Entre Chien et loup, Goi-Goi Productions

Spilletid 1t 32m

Format DCP

Lenker IMDb