From Afar var i 2015 den første venezuelanske filmen representert i konkurranseprogrammet under filmfestivalen i Venezia, og vant likeså godt Gulløven for beste film. Filmen byr på eminente skuespillerprestasjoner fra Alfredo Castro (stjerneregissør Pablo Larraíns favorittskuespiller) som Armando, en middelaldrende og folkesky tannprotesemaker som betaler unge gutter for å kle av seg for han. Selv har han et veldig uavklart forhold til sin egen far. Minst like god er debutanten Luis Silva som Elder, en småkriminell unggutt som etter hvert utvikler et slags forhold med Armando.

Ved hjelp av lange og intime tagninger kommer man som seer tett på skammen og nervøsiteten som til en hver tid knytter seg til omgangen mellom de to hovedpersonene. Dialogen er minimal, men poengtert, og stemningen nærmest dirrer av undertrykte følelser og vold.

Lorenzo Vigas (1967) ble født i byen Mérida i Venezuela. Han studerte på starten av 1990-tallet molekylærbiologi ved University of Tampa i Florida før han flyttet til New York for å studere film. Etter å ha regissert både kortfilmer og dokumentarer er From Afar hans første spillefilm.

Originaltittel Desde allá

År 2015

Regissør Lorenzo VIGAS

Manusforfatter Lorenzo VIGAS, Guillermo ARRIAGA, Lorenzo VIGAS

Fotograf Sergio ARMSTRONG

Produsent Guillermo ARRIAGA, Rodolfo COVA, Michel FRANCO

Med Alfredo CASTRO, Luis SILVA, Jerico MONTILLA

Produksjonsselskap Factor RH producciones, Malandro Films, Lucia Films

Spilletid 1t 33m

Format DCP

Lenker IMDb