Denne dokumentaren har en så utrolig historie at det er vanskelig å tro at den er sann. Vi befinner oss i tiden etter Koreakrigen og delingen av landet, nærmere bestemt 1978, og filmen fokuserer på ekteparet bestående av den ambisiøse filmskaperen Shin Sang-ok og skuespillerinnen Choi Eun-hee som var de ledende skikkelsene innenfor den sørkoreanske filmindustrien. Livet deres får en uventet vending når eks-ekteparet kidnappes til Nord-Korea. I Nord-Korea introduseres de for den daværende diktatorens sønn, Kim Jong-il, som er besatt av film og som ønsker at de to skal produsere filmer og bygge opp landets filmindustri. I hele 8 år lever de under Kim Jong-ils overvåkning og tvinges til å lage alt fra reproduksjoner av ikoniske Hollywood-filmer som Godzilla til sosialrealtisk drama med propaganda-budskaper i bunnen.

The Lovers and the Despot er en kombinasjon av filmklipp, sjelden arkivfilm og telefonsamtaler med Kim Jong-il som sammen gir viktig og unik innsikt i landet. Filmen hadde premiere under filmfestivalen i Sundance tidligere i år, og ble vist på årets Berlinale. Dette er virkelig en dokumentar du bare må få med deg.

Ross Adam er filmregissør og skuespiller. Dokumentaren er hans første regiarbeid, og er laget i samarbeid med Robert Cannan. Dette er Cannans andre dokumentar, tidligere har han laget Three Miles North of Molkom (2008) som handler om Ängsbacka i Sverige som er en moderne lekeplass for voksne.

Originaltittel The Lovers and the Despot

År 2016

Regissør Ross ADAM, Robert CANNAN

Manusforfatter Ross ADAM, Robert CANNAN

Produsent Ross ADAM, Robert CANNAN

Med Paul Courtenay HYU

Produksjonsselskap Documentary Company, The, Hellflower Film, Submarine

Spilletid 1t 38m

Format DCP

Lenker IMDb