I Killing Jesús gir regissør Laura Mora oss en brutal historie basert på hennes eget liv. Det er en film som nekter å skygge unna de harde realitetene i det kolombianske samfunnet, men som skildrer enkeltmenneskers skjebner uten å bli stereotypisk.

Den 22 år gamle kunststudenten Paula blir vitne til mordet på sin høyt elskede far, som jobber som professor ved samme universitet i byen. Paula unngår kuleregnet og klarer å få et glimt av morderen før han forsvinner på motorsykkel, men politiet som sliter med hundretalls uløste drap vegrer å løfte en finger. Så hva skjer da Paula en sen kveld møter Jesús, farens morder, og plutselig står overfor en reell mulighet til å ta hevn?

Killing Jesús er spilt inn i kronologisk rekkefølge og bæres frem av en rekke sterke skuespillerprestasjoner der Natasha Jaramillo som Paula er et høydepunkt. Gjennom et nærgående kamera som nekter å slippe tak på Paula, mestrer filmen å skildre hennes voksende tvil og forvirring på gripende vis. Johanne Svendsen Rognlien

Laura Mora Ortega er en kolombiansk regissør fra Medellin. Hun har regissert en rekke kortfilmer, som Brotherhood (2006) og Salomé (2012), og hatt regien på en rekke episoder i TV-serien Pablo Escobar: El Patrón del Mal (2012). Killing Jesús (2017) er hennes internasjonale spillefilmdebut, etter Before the Fire som ble lansert i Colombia i 2015.

Originaltittel Matar a Jesús

År 2017

Regissør Laura Mora ORTEGA

Manusforfatter Laura Mora ORTEGA, Alonso TORRES

Fotograf James L. BROWN

Produsent Diego F. RAMIREZ, Ignacio REY, Maja ZIMMERMANN

Med Natasha JARAMILLO, Giovanny RODRÍGUEZ, Camilo ESCOBAR, Carmenza COSSIO

Produksjonsselskap 64-A Films

Spilletid 1t 40m

Format DCP

Aldersgrense 15