Vi befinner oss på en chilensk skole for mennesker med Downs syndrom, hvor kjøkkenet fylles av deilige småkaker og den sosiale sfæren av et følelsesspekter uten sidestykke. Anita, Andrés, Ricardo og Rita har gått i samme klasse i 40 år. Drømmene deres, nå som de snart blir femti, er store og viktige: å finne seg arbeid som gir god nok inntekt til å kunne bo i egen bolig, å bryte med foreldrene, bli selvstendige, gifte seg og få barn. De er lei av å jobbe på skolens kjøkken og vil gjerne komme seg videre i livet, men fordi samfunnet ser på dem som barn, er veien frem til et annet og mer normalt liv uutholdelig lang. Kjæresteparet Anita og Andrés tørster etter å ha et privatliv sammen, noe som er en utfordring når de begge fortsatt bor hjemme, og selv om verken foreldrene eller myndighetene bifaller det, planlegger de å gifte seg. Men en dag kunngjør Andrés en nyhet som oppskaker klassekameratene.

The Grown-Ups er en utrolig morsom og sjarmerende historie om en rar gjeng og deres opp- og nedturer. Fordomsfritt og ærlig skildrer Maite Alberdi livet til mennesker med Downs syndrom og hvordan de forholder seg til umyndiggjøringen de opplever fra familie og samfunnet for øvrig. Begrepet «ansvarlige voksne» er mantraet i undervisningen som er ment å styrke elevenes selvbilde, men frustrasjonen er stor når de innser hvor lite frihet de egentlig har til å bestemme over eget liv, egen seksualitet og livsstil. Som publikummer vil du mest sannsynlig le, fnise, rive deg i håret og gråte om hverandre. Men et smil om munnen, det vil du garantert ha gjennom hele filmen! Silje Poulsen Viki

Maite Alberdi (f. 1983) har gjort seg bemerket med et knippe intime portrettdokumentarer, og det er tydelig at hun lærer mennesker godt å kjenne. Hennes første langfilm The Lifeguard hadde premiere ved den store dokumentarfestivalen IDFA i Amsterdam, og hun har senere vunnet priser for filmene Tea Time (2016) og I'm Not From Here (2016).

Originaltittel Los niños

År 2016

Regissør Maite ALBERDI

Manusforfatter Maite ALBERDI

Fotograf Pablo VALDÉS

Produsent Maite ALBERDI

Produksjonsselskap Micromundo productions, Volya Films, Mandra Films

Spilletid 1t 22m

Format DCP

Aldersgrense 9