Det mangler ikke på blodsutgytelse i den spektakulære sørkoreanske actionfilmen The Villainess. Vi kastes rett inn i det fra starten, der vår heltinne, leiemorderen Sook-hee, hakker seg gjennom et narkoreir – i en sekvens som kan gi assosiasjoner til førsteperson-dataspill, og som ikke står noe tilbake for klassikere som Tarantinos Kill Bill og Park Chan-wooks Oldboy i intensitet og brutalitet.

Dødstallene er tresifrede før fortekstene engang har begynt. Men når støvet legger seg blir Sook-hee arrestert av politiet, og rekruttert som hemmelig agent. Først etter ti års tjeneste vil hun bli satt på frifot, og hun trer inn i en ny tilværelse, der hennes datter og den tillitsfulle og kjekke naboen Sung-joon blir de viktigste ankerfestene. Men snart viser det seg at heller ikke innad i lovens rekker er alle til å stole på.

Ikke overraskende har Sook-he problemer med å tilpasse seg et lovlydig liv der sosiale ferdigheter er viktigst. Også The Villainess er best når den får lov til å være hyper-voldelig og energisk actionfilm. Det hele drar seg sammen i en nærmest endetids-aktig sluttsekvens der Sook-he finner tilbake til sitt gamle jeg. Cato Fossum

Jung Byung-gil er en sørkoreansk filmskaper. Han har bakgrunn fra Seoul Action School, som utdanner stuntmenn og -kvinner, og regidebuterte med Action Boys (2008), en dokumentar om yrkesgruppen. Før The Villainess, som ble strålende mottatt under Cannes-festivalen i vår, har han regissert actionthrilleren Confessions of Murder (2012).

Fidalgo er filmens norske kinodistributør.

Originaltittel Ak-Nyeo

År 2017

Regissør JUNG Byung-gil

Manusforfatter JUNG Byung-gil, JUNG Byeong-sik

Fotograf PARK Jung-hun

Med KIM Ok-bin, SHIN Ha-kyun, SUNG Jun, KIM Seo-hyeong, JO Eun-ji

Produksjonsselskap Apeitda, Next Entertainment World

Spilletid 2t 9m

Format DCP

Aldersgrense 18