Vi har vel alle vært passasjer i en litt for trang bil, med et litt for kvalmt familiemedlem, på vei til en ferie vi ikke er helt sikre på hvordan vil bli? Slik åpner Ana Katz’ Florianópolis Dream, der vi følger en argentinsk familie på vei til et brasiliansk ferieparadis. Det er allerede trøbbel i deres eget paradis, og familien holder på å vokse fra hverandre, på flere enn én måte. Håpet er at en felles ferie skal sveise dem sammen igjen.

Det sier seg kanskje selv at ferien ikke blir noen dans på roser, selv fjernt fra hverdagens kjas og mas. Relasjonene dem imellom påvirkes av menneskene og situasjonene de møter, både sammen og hver for seg. Florianópolis Dream er snarere en varm og bittersøt komedie enn et mørkt og dystert familiedrama. Vi slipper høylytte krangler og dramatiske utbrudd, men får heller innblikk i hvordan samholdet i en familie slites ned, til tross for sterke kjærlighetsbånd mellom dem. Trolig vil du kjenne deg igjen i mer enn den klamme bilturen dersom du blir med denne familien på ferie. MH

Ana Katz (f. 1975) er skuespiller, manusforfatter og regissør fra Argentina. Hun har regissørutdannelsen sin fra Universidad del Cine i fødebyen Buenos Aires. Spillefilmdebuten kom med Musical Chairs i 2002, en av flere filmer der hun i tillegg til manus og regi selv spilte en av rollene.

Originaltittel Sueño Florianópolis

År 2018

Regissør Ana Katz

Manusforfatter Ana Katz, Daniel Katz

Fotograf Gustavo Biazzi

Produsent Beto Gauss, Camilla Groch, Ana Katz, Diego Lerman

Med Gustavo Garzón, Mercedes Morán, Andrea Beltrão, Marco Ricca, Manuela Martinez

Produksjonsselskap Bellota Films, El Campo Cine, Groch Filmes, Laura Cine, Prodigo Films

Spilletid 1t 46m

Format DCP

Aldersgrense A