24 Frames ble til i månedene før Abbas Kiarostami gikk bort i 2016. Det er et avskjedsbrev fra en av vår tids fremste filmskapere, og et eksperiment som utforsker sammenhengen mellom to av kunstartene han viet sitt liv til: film og fotografi.

Filmen består av 24 stillbilder, for det meste av landskaper uten mennesker, men hvor vi kan se og høre fugler og dyr. Hvert av bildene er animert med en digital teknikk som omskaper dem til små kortfilmer, hver på fire og et halvt minutt, hvor bevegelsen og tiden som går er like viktig som det vi observerer.

Kiarostamis sønn Ahmad gjorde filmen ferdig etter sin fars død. Når den nå, over to år etter premieren i 2017 endelig kan vises på Film fra Sør, er det en kjærkommen anledning til å ta farvel med en filmskaper som står festivalens hjerte svært nær. En film som må ses på stort lerret!

Abbas Kiarostami (1940-2016) var en iransk filmskaper, fotograf, poet og kunstner. Han regnes som en av verdens mest innflytelsesrike regissører, og har laget en rekke filmer som utfordrer grensene mellom dokumentar og fiksjon. Han vant Gullpalmen i Cannes i 1997 for Smaken av kirsebær. Kiarostami besøkte Film fra Sør-festivalen flere ganger.

Originaltittel 24 Frames

År 2017

Regissør Abbas Kiarostami

Produsent Ahmad Kiarostami, Charles Gilibert

Produksjonsselskap Abbas Kiarostami Productions, CG Cinema

Spilletid 1t 54m

Format DCP

Aldersgrense A