Mamoru Hosoda er aller mest kjent for den nydelige oppvekstfilmen Wolf Children, som vant hovedprisen på Film fra Sør-festivalen i 2012. The Boy and the Beast kom tre år etter, og lar oss bli kjent med ni år gamle Ren. Han rømmer hjemmefra når moren dør, og driver gatelangs, oppløst i tårer, av sorg, sinne og savn. Mirakuløst nok blir han tatt hånd om av Kumatetsu, en storkjeftet samurai-kriger fra et mystisk parallelt univers hvor alle vesener har dyreskikkelse.

Kumatetsu tar Ren som sin læregutt, siden hans hovedutfordrer til makten, Iozen, har en menneskesønn som sin lærling. I den andre verdenen starter den foreldreløse unggutten et nytt liv, og snart viser det seg at Ren har et og annet nyttig å lære bort til sin brautende læremester.

Akkurat som i Wolf Children utforsker denne filmen en ung gutts splittelse mellom dyr og menneske. Livet sammen med den nye «forelderen» Kumatetsu er ikke enkelt for Ren, men han vokser etter hvert veldig på motgangen, og finner styrke til å ta egne valg og kjempe for det som er rett. Regissør Hosoda er utdannet kunstmaler, og som i alle hans filmer er animasjonen praktfullt utført. Historien er full av driv, med humor, action og nydelig skildring av forholdet mellom Ren og Kumatetsu. Og så dukker også den store hvite hvalen Moby Dick opp, i noen magiske og svimlende vakre scener, der kampen står mot det onde og mørke i mennesket.

NB! Det står feil aldersgrense i det trykte programmagasinet. Riktig aldersgrense på The Boy and the Beast er 12 år. Barn fra 9 år og oppover kan se filmen i følge med ledsager.

Mamoru Hosoda (f. 1967) er en japansk animatør og regissør. Blant hans mest kjente filmer er The Girl Who Leapt Through Time (2006), Summer Wars (2009) og Wolf Children (2012). Sistnevnte ble laget av Studio Chizu, som Hosoda etablerte i 2011. The Boy and the Beast er oppfølgeren til Wolf Children. Hosoda har også studert oljemaling ved Kanazawa College of Art. The Boy and the Beast er den etterlengtede oppfølgeren til den fantastiske oppvekstfilmen Wolf Children fra den japanske regissøren Mamoru Hosoda.

Originaltittel Bakemono no ko

År 2015

Regissør Mamoru Hososa

Manusforfatter Mamoru Hososa

Produsent Atsushi Chiba, Takuya Itô, Genki Kawamura, Yuichiro Sato

Produksjonsselskap Chukyo TV Broadcasting Company (CTV), D.N. Dream Partners, Dentsu Star Media Entertainment

Spilletid 1t 51m

Format DCP

Aldersgrense 12