Tolv år gamle Zain vokser opp i et kaotisk hjem i Beiruts slumkvarter, hvor foreldrene ikke klarer å ta vare på sine små. Zain oppdager at de til og med vil gifte bort favorittsøsteren hans for å få økonomien til å gå rundt. Han tyr til drastiske virkemidler og flykter hjemmefra, men får senere sjansen til å saksøke sine foreldre – for å ha satt ham til verden.

Med virkemidler som ikke legger noe imellom, tegner regissør Nadine Labaki et grelt bilde av hvordan barn i deler av det libanesiske samfunnet vanskjøttes av sine foreldre. For dette sterke engasjementet ble Kapernaum belønnet med juryprisen på filmfestivalen i Cannes, og senere Oscar-nominert. Innsatsen til den syriske flyktningen som spiller Zain i filmen er intet mindre enn fabelaktig. Filmen vant publikumsprisen ved Den norske filmfestivalen.

Red.

Regissør

Nadine Labaki (f. 1974) er en libanesisk regissør og skuespiller. Ulikt en del andre arabiske filmskapere har hun filmutdannelse fra hjemlandet, ved Saint Joseph-universitetet i Beirut. Hun ble oppdaget etter å ha regissert kortfilm og musikkvideo, og alle hennes tre spillefilmer er vist ved Cannes-festivalen.

Denne filmen inngår i

Spesialvisninger

Land Libanon, USA, Frankrike, Kypros, Qatar, Storbritannia

År 2018

Regissør Nadine Labaki

Manusforfatter Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Michelle Kesrouani, Georges Khabbaz, Khaled Mounazar

Fotograf Christopher Aoun

Produsent Michel Merkt, Khaled Mouzanar

Med Kawtar al Haddad, Boluwatife Treasure Bankole, Nadine Labaki

Produksjonsselskap Arthaus

Spilletid 2t

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format Blu-ray

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer