Under kirsebærtrærne
Senturo lever av å selge Dorayaki – en pannekake fylt med rød bønnesirup – men butikken går dårlig. Det er frem til Okue søker jobb, en eldre dame som viser seg å være en av de beste på å lage Doryaki.
Under kirsebærtrærne er den mest rørende og publikumsvennlige filmen så langt fra den japanske auteuren Naomi Kawase, som også åpnet Un Certain Regard-seksjonen under Cannes-festivalen i 2015. Vi følger Senturo som lever av å lage Dorayaki, en slags pannekake fylt med en søt sirup basert på røde bønner. Butikken går dårlig, og Senturo er i ferd med å gi opp. Men når Okue, en gammel dame som viser seg å være en av Japans beste til å lage nettopp Doryiaki, søker om jobb, endrer det hele seg. Det viser seg imidlertid at hverken Okue eller Senturo er hvem de utgir seg for å være.
Under kirsebærtrærne har blitt kalt for både «matporno» og et estetisk mesterverk. Det er imidlertid ikke maten som er i sentrum. Dypest sett er dette en vakker og i høyeste grad universell fabel om samhold, svik og vennskap.
Kristian Takvam Kindt (FFS Arkiv 2020)
Regissør
Naomi Kawase (f. 1969) fikk sitt virkelige gjennombrudd med The Mourning Forest i 2007, som hun vant Grand Prix-prisen for under Cannes-festivalen samme år. I Norge er hun nok mest kjent for Under kirsebærtrærne, som kom i 2015.
Denne filmen inngår i
Originaltittel An
Land Japan, Frankrike, Tyskland
År 2015
Regissør Naomi Kawase
Manusforfatter Naomi Kawase
Fotograf Shigeki Akiyama
Produsent Kôichirô Fukushima, Yoshito Ohyama, Masa Sawada
Med Kirin Kiki, Miyoko Asada, Etsuko Ichihara
Spilletid 1t 53m
Språk Japansk
Undertekst Norsk
Sjanger Drama
Format DCP
Aldersgrense A
Lenker IMDb