tor. 18.11
20:00 - 22:08
Vega 1

«Close-up er på mange måter den idiosynkratiske Kiarostami-film, der alle hans særtrekk og fremste fortellerevner kommer til syne.» – Karsten Meinich, Montages.no

Den fattige og desperate Hossein Sabzian gir seg ut for å være den kjente iranske regissøren Mohsen Makhmalbaf, for å overtale en filminteressert og rik familie til å finansiere hans film med deres sønn i hovedrollen. Sabzian blir imidlertid snart gjennomskuet og arrestert. Denne sanne historien er utgangspunktet for Kiarostamis film, som befinner seg i grenselandet mellom dokumentar og fiksjon.

Vi følger den virkelige rettssaken mot Sabzian, og de virkelige personene spiller seg selv i rekonstruksjoner av hendelsene. Resultatet er sjeldent original filmkunst. Den har blitt stående som et av Kiarostamis mest sentrale verker – og som en viktig referansefilm.

Red.

Regissør

Abbas Kiarostami (1940–2016) var en av Irans mest kjente filmregissører og del av den iranske nybølgen, med filmer som Smaken av kirsebær (1997) og Møte i Toscana (2010) på merittlisten. Multikunstneren Kiarostami var også manusforfatter, klipper, produsent og art director, poet, fotograf, billedkunstner og designer. Filmene til Kiarostami er ofte realistiske dramaer, preget av en god porsjon humor.

Denne filmen inngår i

Spesialvisninger

Originaltittel کلوزآپ ، نمای نزدیک

Land Iran

År 1990

Regissør Abbas Kiarostami

Manusforfatter Abbas Kiarostami

Fotograf Ali Reza Zarrindast

Produsent Hassan Agha Karimi

Med Hossain Sabzian, Mohsen Makhmalbaf, Abolfazl Ahankhah, Abbas Kiarostami

Produksjonsselskap Kanun parvaresh fekri

Distribusjon MK2

Spilletid 1t 38m

Språk Persisk, Aserbadjansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb Montages.no om Close-Up

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?