søn. 14.11
19:00 - 21:59
Vika 1
tir. 16.11
20:00 - 22:59
Vega 2
søn. 21.11
19:30 - 22:29
Vega 1

Med sin Beatles-inspirerte tittel og adaptert som den er fra en av Haruki Murakamis noveller, står Hamaguchis tre timer lange, suggererende storverk godt plantet i både europeisk og japansk kultur. Filmen ble hyllet under årets utgave av filmfestivalen i Cannes, og stakk av med prisen for beste manus.

Når teaterregissør, skuespiller og fersk enkemann Kafuku (Nishijima) reiser til Hiroshima for å regissere en flerspråklig oppsetning av Tsjekhovs Onkel Vanja, føler han seg mer fremmedgjort enn noen gang. Midt i sin egen identitetskrise blir han også konfrontert med at han er i ferd å miste synet på det ene øyet, og han blir han nødt til å hyre inn en ung, kvinnelig sjåfør til sin elskede røde Saab 900. Samtalene med sjåføren i den knallrøde Saaben blir Kafukus viktigste holdepunkt i forsøket på å konfrontere sine egne demoner, i det grå og diffuse bylandskapet i Hiroshima og i de stadig mer utfordrende prøvene på teaterstykket.

Jon Sæter

Regissør

Ryūsuke Hamaguchi (f. 1978) fra Kanagawa er et av de største navnene i japansk filmindustri. Hamaguchi er utdannet ved Tokyo University of Arts, og har omtalt John Cassavetes’ filmer som sin kanskje største inspirasjonskilde som regissør. Han er kjent for Happy Hour (2015) og Asako I&II (2018), og med sine to filmer fra 2021 vant han både Sølvbjørn for juryens spesialpris i Berlin og manusprisen i Cannes.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE Regissørportrett: Ryûsuke Hamaguchi

Originaltittel ドライブ・マイ・カー

Land Japan

År 2021

Regissør Ryûsuke Hamaguchi

Manusforfatter Ryûsuke Hamaguchi, Takamasa Oe

Fotograf Hidetoshi Shinomiya

Produsent Tsuyoshi Gorô Misaki Kawamura Osamu Kubota, Sachio Matsushita, Yoshito Nakabe, Keiji Okumura, Jin Suzuki, Teruhisa Yamamoto

Med Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima, Masaki Okada

Produksjonsselskap Bitters End, C&I Entertainment, Culture Entertainment, Drive My Car Production Committee

Distribusjon Arthaus

Spilletid 2t 59m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?