søn. 13.11
18:30 - 19:59
Vika 2
tir. 15.11
18:45 - 20:14
Vega 3
lør. 19.11
18:30 - 19:54
Vega 3

En nær og sterk film om traumer og drømmer satt til en kostskole for jenter i Bogotá.

Over en periode på fem år har to regissører satt opp regelmessige filmverksted på kostskolen Acardia i Bogotá, en skole for unge jenter som av ulike grunner har havnet på gata. Gjennom denne perioden har filmskaperne av Alis oppnådd en tillit og trygghet hos jentene på skolen. Vi møter åtte av dem i alderen 15 til 17 som deltar i et skoleprosjekt organisert av filmskaperne. Opplegget går ut på at de skal filmes mens de forteller om en fiktiv venninne som heter Alis.

Alis blir en stedfortreder for jentene selv, som bruker fortellingene til å si noe om hvordan de opplever livet og det de har vært utsatt for. Filmen er en nær og sterk opplevelse om jenter som er blitt kastet ut hjemmefra, og endt opp som rusmisbrukere og prostituerte, og om hvordan skolen har vært en redning for dem. Og ikke minst får vi ta del i deres drømmer for livet videre.

13. NOV og 15. NOV – Introduksjon, Fred i Colombia

Jessica Yamile Buendia fra Fred i Colombia introduserer visningen av ALIS i Vika 2 kl. 18.30, søndag 13. NOV og visningen i Vega 3 kl. 18.45 tirsdag 15. NOV.

Regissør

Nicolas van Hemelryck er en filmskaper med bakgrunn som arkitekt og fotograf. Han har vært med å grunnlegge produksjonsselskapet Casatarantula. Debutfilmen Amazona (2016), regissert i samarbeid med Clare Weiskopf, hadde premiere på IDFA og vant flere priser. Clare Weiskopf er en dokumentarfilmskaper og regidebuterte med Amazona. Hun står også bak Vichada, la Custodia de la Vida (2017), og har i samarbeid med Nicolas van Hemelryck laget Alis (2022).

Denne filmen inngår i

DOK:SØR Colombia: Generation X PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Alis

Land Colombia, Chile, Romania

År 2022

Regissør Nicolas van Hemelryck, Clare Weiskopf

Manusforfatter Tatiana Andrade, Anne Fabini, Gustavo Vasco, Nicolas van Hemelryck, Clare Weiskopf.

Fotograf Helkin René Díaz

Produsent Alexandra Galvis, Radu Stancu

Produksjonsselskap Casatarántula, deFilm

Distribusjon Latido

Spilletid 1t 24m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.