fre. 17.11
20:45 - 22:00
Vega 3
lør. 18.11
21:00 - 22:15
Vega 2

I denne psykologiske skrekkthrilleren fra Mongolia får et par alt annet enn roen de håpet på da de flytter inn i en avsidesliggende hytte.

Erkhmee og Selenge, et ektepar midt i en vanskelig periode, ankommer en fjellhytte i den mongolske villmarken. Selenge sliter med helsen, og Erkhmee håper at han kan gjøre hytta til et trygt og legende sted for kona. Det er derfor sjokkerende for deres litt for nysgjerrige nabo å bli vitne til bisarr, voldelig oppførsel fra den nyankomne mannen. Hva er det egentlig som foregår?

Med uro liggende over handlingen som en tykk tåke er Abberance et stilfullt og utfordrende puslespill av en spillefilmdebut, laget av en av Mongolias mest ambisiøse filmfotografer. Filmen vant Oldenburg Film Festival sin «Audacity Award», som tildeles spesielt innovative filmer.

«Propelled by Batsukh’s innovative and aggressive camera work along with a trio of very committed lead performances, Aberrance is definitely the work of a talented first-timer, and signals the arrival of a filmmaker we should all keep an eye on.»
– J. Hurtado, ScreenAnarchy –

Jenny Lund

Ramaskrik

Visningene gjøres i samarbeid med skrekkfilmfestivalen Ramaskrik.

Regissør

Baatar Batsukh er en mongolsk regissør, filmfotograf og manusforfatter. Som filmfotograf har han medvirket i mer enn 20 filmer. Den mest kjente er The Steed (2019), som var Mongolias bidrag til Oscar og Golden Globe det året. Aberrance er hans regidebut.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT MONGOLIA RAMASKRIK

Originaltittel Aberrance

Land Mongolia

År 2022

Regissør Baatar Batsukh

Manusforfatter Baatar Batsukh, Trevor Doyle, Byambasuren Ganbat

Fotograf Baatar Batsukh

Produsent Trevor Doyle, Alexa Khan, Angarag Meguun

Med Erkhembayar Ganbat, Selenge Chadraabal, Yalalt Namsrai, Oyundary Jamsranjav

Produksjonsselskap Three Flames Pictures

Distribusjon Raven Banner Entertainment

Spilletid 1t 15m

Språk Mongolsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Skrekk, Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?