man. 13.11
21:00 - 22:36
Cinemateket Tancred
ons. 15.11
20:45 - 22:21
Vega 2
fre. 17.11
18:30 - 20:06
Vika 2

I denne vidunderlige og varme debutfilmen, må tenåringen Ulzii sjonglere egne drømmer og ansvaret for sine to småsøsken. Filmen var en del av prestisjeseksjonen Un Certain Regard på Cannes filmfestival.

Vi møter 15-åringen Ulizi, som bor sammen med sin alkoholiserte mor og hans to små søsken i et tradisjonelt telt i Ulan Bator. De har flyttet inn fra landsbygda til byen for at barna skal kunne gå på skolen, men moren sliter med å brødfø dem og de har knapt kull nok til å holde det varmt i teltet. Ansvaret blir liggende på Ulizi, som har et supertalent for fysikk og blir oppfordret av sin lærer til å melde seg på en talentkonkurranse for å vinne et skolestipend til videre studier. Det blir imidlertid stadig vanskeligere å klare, med en mor som forsvinner mer og mer. Det blir en kamp for å overleve.

Regissør Purevdash har skrevet en sterk og rørende historie, og har et team bak seg som har produsert en vellaget og overbevisende film med ypperlige kvaliteter. Amatørskuespilleren Battsooj Uursaikh stråler i rollen som Ulizi, og filmen viser at det er noe veldig spennende på gang i den mongolske filmindustrien.

Lasse Skagen

Regissør

Zoljargal Purevdash er en mongolsk filmregissør. Hun studerte film i Japan før hun flyttet tilbake til Mongolia og jobbet på flere filmer. Hun har laget flere kortfilmer, blant annet Burgundy (2013), Outliers (2017), Stairs (2020) og Yellow Bus (2022). Hennes første spillefilm er If Only I Could Hibernate, og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT MONGOLIA

Originaltittel Baavgai Bolohson

Land Mongolia, Frankrike, Sveits, Qatar

År 2023

Regissør Zoljargal Purevdash

Manusforfatter Zoljargal Purevdash

Fotograf Davaanyam Delgerjargal

Produsent Frédéric Corvez, Zoljargal Purevdash, Maéva Savinien

Med Tuguldur Batsaikhan, Nominjiguur Tsend, Battsooj Uurtsaikh

Distribusjon Urban Sales

Spilletid 1t 36m

Språk Mongolsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?