lør. 11.11
11:00 - 12:43
Cinemateket Lillebil

Den unge heksa Kiki må lære seg å leve på egenhånd i denne strålende vakre og rørende animasjonsfortellingen fra legendariske Studio Ghibli, om oppvekst og vennskap.

Når hekser fyller tretten, må de flytte hjemmefra for å bli selvstendige på et nytt sted. En fullmånekveld klatrer Kiki og hennes snakkende katt Jiji opp på sopelimen og flyr ut på eventyr. De slår seg ned i en liten kystby hvor de får bo på bakrommet til et bakeri. Siden Kikis spesialitet er å fly, blir det naturlig å starte egen budservice! Den ferske bedriften går ikke knirkefritt, og Kiki opplever mye underlig dramatikk underveis. Den unge heksa blir også veldig populær blant lokalbefolkningen!

Kikis budservice er basert på en populær japansk barnebok av Eiko Kadono og en av Studio Ghiblis mest folkekjære filmer. Filmen er regissert av Hayao Miyazaki, som blant annet er kjent for mesterverk som Min nabo Totoro, Ponyo på klippen ved havet og Chihiro og heksene.

Cinemateket i Oslo

Barnehelg på Cinemateket, 11. og 12. NOV

KIKIS BUDSERVICE inngår i Barnas Sør. Lørdag 11. og søndag 12. NOV er det barnehelg på Cinemateket med filmvisninger for hele familien. I tillegg vil det bli en rekke forskjellige aktiviteter for barna fra 10.30 - 13.30.

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

BARNAS SØRFILM

Originaltittel 魔女の宅急便 (Majo no Takkyūbin)

Land Japan

År 1989

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki, Eiko Kadono

Fotograf Shigeo Sugimura

Produsent Hayao Miyazaki

Med Siv Klynderud, Ida Lind, Espen Sandvik, Ove Christian Owe

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 43m

Språk Norsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Animasjon, Familie

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?