lør. 18.11
13:30 - 15:17
Cinemateket Lillebil

Et fargerikt drama med solid soundtrack om den unge ambisiøse politikeren Daam. En mann med idealer, men som blir nødt til å forlate den lille landsbyen Tableu Ferraille i vanære. Gradvis forklares hans sørgelige sorti.

En virkelig feelgood film fra Senegal. Fargerik, den har et solid soundtrack, men bildene er også fylt av musikk. Tableau Ferraille er navnet på en landsby på utsiden av Dakar. Historien starter med en godt utseende og velkledd person, som selv om han er merket av slåsskamp, forlater landsbyen i vanære. Gradvis blir vi introdusert for hans sørgelige sorti. Daam var en mann med idealer. Når han blir valgt som landsbyens rådgiver og senere sjef, så er det på grunn av hans taler om sosial stabilitet, hans ærlighet og rettferdighetssans. Men dessverre har han en stor svakhet; han kan ikke motstå kvinner. Det blir hans undergang.

Selv om filmen har en lett tone så ligger det mørke undertoner under. Hovedpersonen representerer gode idealer, men blir slått i bakken av krefter i det senegalesiske samfunnet.

Lasse Skagen

Q&A med regissør

På visningen av TABLEAU FERRAILLE, lørdag 18. NOV kl. 13.30 stiller regissør Moussa Sene Absa til Q&A.

Regissør

Moussa Sene Absa (f. 1958) er en senegalesisk filmskaper født i forstaden Tableau Ferraille utenfor Dakar. Han startet karrieren som skuespiller før han begynte å selv skrive og regissere egne teaterstykker. Hans første film The Price of Lies (1988) satte igang filmkarrieren, og hans neste spillefilm Ça Twiste À Poponguine (1994) vant flere priser. Filmene hans regnes som blant de viktigste innen senegalesisk film, og blant hans mest kjente verker finner man Tableau Ferraille (1995) og Madame Brouette (2002). Xalé (2022) er hans nyeste spillefilm.

Denne filmen inngår i

SCREEN AFRICA REGISSØRPORTRETT: MOUSSA SENE ABSA

Originaltittel Tableau ferraille

Land Senegal, Frankrike

År 1997

Regissør Moussa Sene Absa

Manusforfatter Moussa Sene Absa

Fotograf Bertrand Chatry

Produsent Jacques Debs, Alain Rozanès, Pascal Verroust

Med Ismaël Lô, Ndèye Fatou Ndaw, Thierno Ndiaye Doss, Ndèye Bineta Diop, Amadou Diop

Spilletid 1t 32m

Språk Fransk, Wolof

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?