Gjester 2019

   

 

Park Chan-wook (f. 1963) er en verdenskjent sørkoreansk regissør, manusforfatter og produsent. Hans interesse for film utviklet seg i løpet av universitetstiden ved Sogang universitetet i Seoul, hvor han studerte filosofi og etablerte ‘Sogang Film Community’. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area og Oldboy, som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, og det er en allsidig filmografi som inneholder både langfilm, dokumentarer og kortfilmer som presenteres på årets festival.

 

 

Dominga Sotomayor Castillo (f. 1986) er en regissør, skribent og produsent fra Chile. Hennes første spillefilm Thursday Till Sunday vant tigerprisen på Rotterdam filmfestival. Godt nyttår, Chile hadde i 2018 premiere på Locarno i Sveits, hvor hun ble den første kvinnen til å motta Leoparden for beste regi.

 

 

Amjad Abu Alala (f. 1980) er en sundanesisk filmskaper som studerte medievitenskap i De forente arabiske emirater og har regissert både dokumentarer og spillefilmer. Hans filmografi inkluderer: Teena, Coffee and Oranges, Feathers of the Birds og Studio. Han har nylig hatt stor internasjonal suksess med sin siste film You Will Die at Twenty (2019) som vises på Film fra Sør. Filmen er støttet av Sørfond.

 

 

Gabriel Mascaro (f. 1983) er en filmskaper fra Recife, Brasil. Mascaros filmer handler om mennesker og hvordan vi forholder oss til og formes av omgivelsene rundt oss. I rommene Mascaro skaper får vi trå inn i sårbare mennesker og deres drømmer. Filmene hans viser oss et moderne Brasil fra innsiden; langt borte fra turistbrosjyrene og Copacabana. Mascaro gjestet festivalen i 2016, der vi blant annet viste filmen Neon Bull som også gikk på norske kinoer. Hans nyeste film, Guddommelig kjærlighet, er en uortodoks historie fra et fremtids-Brasil anno 2027, og vil være avslutningsfilmen på Film fra Sør.

 

 

Melina León (f. 1977) er en peruansk regissør som bor i Lima og New York. Hun er utdannet i filmregi ved Columbia University. Hennes første spillefilm Song Without a Name hadde premiere på Cannes filmfestival i 2019 og ble nominert til Caméra d’Or-prisen.

 

 

Ana García Blaya (f. 1979) er regissør og manusforfatter fra Buenos Aires, Argentina. Hun studerte medievitenskap ved universitetet i Buenos Aires. The Good Intentions er hennes første spillefilm, og hadde premiere på filmfestivalen i San Sabastian tidligere i år.

 

 

Den danske regissøren Karen Stokkendal Poulsen (f. 1983) har en mastergrad i statsvitenskap fra København universitet og en mastergrad i dokumentarfilm fra Goldsmiths College ved London universitet. Hun har regissert On the Inside of a Military Dictatorship og to tidligere dokumentarer, Forhandleren og Vild med Villy. Hun jobber for tiden med å utvikle en fiktiv tv-serie basert på Forhandleren.

 

 

Joshua Magor (f. 1991) er en sørafrikansk skribent, regissør og filmfotograf. Hans debutfilm Siyabonga (We Are Thankful) hadde verdenspremiere under hovedkonkurransen på filmfestivalen i Locarno. Filmene hans har blitt vist på internasjonale filmfestivaler, og er vist på institusjoner som Barbican Center i London, Chicago Cultural Center og Tatham Art Gallery i Sør-Afrika.

 

 

Siyabonga Majola (f.1992) ble født og oppvokst i Mpophomeni Township i KwaZulu-Natal, Sør-Afrika. Gjennom lokalprosjektet ‘Twist Theatre Development’ studerte han manusutvikling, skuespill og regi. I 2016 regisserte Siyabonga teaterstykket True Story, satt under apartheid i Sør-Afrika, og i 2017 skrev han og regisserte The Protector. Han ønsker etterhvert å kunne drive et barnehjem i Sør-Afrika.

   

Patima Tungpuchakul (f. 1975) er en aktivist fra Thailand, og sentral talsperson i kampen mot slaveri i fiskeriindustrien i Sørøst-Asia. Med sin organisasjon Labor Rights Promotion Network (LPN) bidro hun til å befri rundt to tusen fengslede og strandede fiskere fra isolerte indonesiske øyer i 2014. Hennes interesse for menneskerettigheter utviklet seg i løpet av  studiene på Mahasarakham universitetet i 1996, da hun innså at fabrikkeiere i nærheten av hjemmet hennes misbrukte arbeidsmigranter, spesielt kvinner og barn. I Ghost Fleet følger vi Patimas arbeid for å ende slaveriet til sjøs.

   

Chutima Sidasathian (f.1982) er en journalist fra Thailand som har bred erfaring med å dekke menneskerettighetsbrudd, med spesielt fokus på menneskehandel i Sørøst-Asia. Hun har vært felt-produsent på dokumentaren Ghost Fleet, som avslører bruken av moderne slaveri i fiskeriindustrien. Hun har også doktorgrad i etnisk antropologi, og studerer for tiden i Wien.

   

Jialing Zhang (f. 1984) er en regissør fra Kina med base i Massachusetts. Hun er co-regissert og produsert dokumentaren Complicit som ble vist på Human Rights Watch Film Festival i London i 2017 og One Child Nation som vant juryprisen på Sundance tidligere i år. Hun har en mastergrad i journalistikk fra New York University.

   

Motolani Agbebi (f.1987) er en doktorgradsstipendiat som holder til i Tammerfors, Finland. Agbebi forsker på Kinas økonomiske rolle på det afrikanske kontinentet, og utforsker implikasjonene dette kan ha for utviklingen av afrikansk arbeidskraft. Hun har en bachelor fra Covenant-universitetet i Nigeria og en mastergrad fra universitetet i Manchester.

   

Mohammed Al’Omda er medprodusent i Amjad Abu Alalas film You Will Die at Twenty (2019). You Will Die at Twenty er støttet av Sørfond, og hadde verdenspremieren på fimfestivalen i Venezia tidligere i år.

   

Mustafa Shehata er skuespiller og spiller hovedrollen som Muzamil i Amjad Abu Alalas film You Will Die at Twenty (2019). You Will Die at Twenty er støttet av Sørfond, og hadde verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia tidligere i år.