fre. 12.11
21:00 - 22:37
Vega 2
lør. 20.11
18:00 - 19:37
Vega 3

Den nigerianske fotballspilleren Bassley jobber på kontrakt med et lag i Ho Chi Minh-byen, og sender pengene han tjener til sin sønn i hjemlandet. Men når han skader beinet blir han sagt opp, og livsgrunnlaget forsvinner. Desillusjonert og pengelens flytter han inn i et kollektiv med fire middelaldrende vietnamesiske kvinner, der de forsøker å skape sitt lille utopia og deler det meste.

Taste vant juryens spesialpris på Berlinalen i 2021, og fører tankene hen til store asiatiske regissører som Tsai Ming-liang og Apichatpong Weerasethakul. Mye av handlingen foregår inne i et slags kjellerlokale der de fem strandede skjebnene eksisterer side om side, og den hypnotiske stemningen er formidlet mise-en-scéne; med scenografi, lys, lyd og komposisjoner som minner om en kunstinstallasjon eller et kunstverk. Dette er en film som ikke kan settes i noen bås, men som maner fram en tilstand det er veldig vanskelig å motstå.

Lasse Skagen

Regissør

Bao Le (f. 1990) er en selvlært vietnamesisk regissør som debuterte med kortfilmen Coal (2013). Han skrev og laget også kortfilmene Müi (2014) og Unconsoled (2019), før han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Taste i 2021.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Originaltittel Vị

Land Vietnam

År 2021

Regissør Bao Le

Manusforfatter Bao Le

Fotograf Nguyen Vinh Phuc

Produsent Dong Thi Phuong Thao, Markus Aldenhoven, Jean des Forêts, Marie Dubas, Reik Möller

Med Olegunleko Ezekiel Gbenga, Khuong Thi Minh Nga, Le Thi Dung, Nguyen Thi Cam Xuan, Vu Thi Tham Thin

Produksjonsselskap Le Bien Pictures, E&W Films

Distribusjon Wild Bunch

Spilletid 1t 37m

Språk Vietnamesisk, Joruba

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?