lør. 13.11
18:00 - 19:45
Vika 2
ons. 17.11
20:30 - 22:15
Vika 2
fre. 19.11
18:00 - 19:45
Vika 4

I 2013 traff en orkan hjembyen til regissør Carlo Francisco Manatad, Tacloban på Filippinene. Nå har Manatad tatt utgangspunkt i denne hendelsen og laget en magisk-realistisk fortelling fylt med varme og mørk humor fra ruinene av byen. Vi følger tre overlevende, Miguel, kjæresten Andrea og Miguels mor Norma, mens de leter etter savnede familiemedlemmer og prøver å komme seg på redningsfergen til Manila.

Et prosjekt som dette kunne fort blitt til en brutal, realistisk framstilling av følgene av en så ødeleggende orkan, men Manatad har valgt å behandle tematikken med en filmatisk lekenhet og humor. Allikevel skyr han verken vekk fra alvoret i situasjonen eller behandler den med letthet. Alvoret kombineres gang på gang med små hint av surrealisme, hvilket gir filmen et unikt og engasjerende driv.

Ved siden av fantastisk foto og produksjonsdesign er dette en film som virkelig bæres av trioen av skuespillere i sentrum. Den største stjernen er uten tvil Charo Santos-Concio i rollen som Miguels mor Norma. Filmen har gått en seiersgang på festivaler, deriblant Locarno og Toronto.

Mads Wølner Voss

Regissør

Carlo Francisco Manatad (f. 1987) er en filippinsk filmskaper og klipper. Filmene hans har vært vist på flere store filmfestivaler, blant annet i Locarno, Toronto, Clermont-Ferrand, Busan og Cannes. Whether the Weather is Fine er Manatads første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Originaltittel Kun Maupay Man it Panahon

Land Filippinene

År 2021

Regissør Carlo Francisco Manatad

Manusforfatter Giancarlo Abrahan, Jérémie Dubois, Carlo Francisco Manatad

Fotograf Teck Siang Lim

Produsent Joji Alonso

Med Charo Santos-Concio, Daniel Padilla, Rans Rifol

Produksjonsselskap Cinematografica planc, Quantum Films, House on Fire, Dreamscape Entertainment, Globe Studios

Distribusjon Rediance

Spilletid 1t 45m

Språk Cebuano

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?