lør. 13.11
21:00 - 22:36
Vega 2

Sørafrikanske Gaia er et friskt pust i den enda friskere sjangeren økologisk skrekk. Den er vakker, dystopisk og forstyrrende – og den har noen scener som tankene dine garantert vil gli tilbake til på fremtidige skogsturer.

Vi møter skogvokterne Gabi og Winston, som er på et rutineoppdrag i den dype urskogen i Sør-Afrika. Ting tar raskt en mørk vending for skogvokterne, og Gabi havner hos dommedagsdyrkeren Barend og sønnen Stefan. De to lever i en post-apokalyptisk virkelighet i skogen, i et noe merkelig samspill med naturen. Men det blir fort tydelig at det finnes større farer i området enn to avhoppere fra samfunnet.

Gaia sentrerer seg rundt få personer på et veldig avgrenset område, som gir den en tidvis klaustrofobisk følelse. Filmen er like vakker som den er ubehagelig og serverer en helt tydelig kommentar til vår tids største globale krise.

Kathinka Wang

Regissør

Jaco Bouwer (f. 1973) er en sørafrikansk regissør og produsent, med en lang og kritikerrost karriere i teater bak seg. Det er først ganske nylig at Bouwer beveget seg fra scenen til lerretet, og Gaia er hans første spillefilm som regissør. Han er kjent for sin estetiske sans og evnen til å kombinere store politiske temaer med personlige historier. Prosjektene hans setter ofte fokus på nåtidens største kriser, slik Gaia er et godt eksempel på.

Denne filmen inngår i

Thrills & Chills Spesialvisninger

Land Sør-Afrika

År 2021

Regissør Jaco Bouwer

Manusforfatter Tertius Kapp

Fotograf Jorrie van der Walt

Produsent Jaco Bouwer, Tertius Kapp, Jorrie van der Walt m.fl.

Med Monique Rockman, Carel Nel, Alex van Dyk, Anthony Oseyemi

Produksjonsselskap Film Initiative Africa

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 36m

Språk Afrikaans, Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Spenning, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?