tir. 16.11
20:30 - 22:30
Vika 3
lør. 20.11
14:00 - 16:00
Vika 1

17-åringen Karoliena Kapp lever sammen med sin mor i den subtropiske løvskogen Knysna i Sør-Afrika på 1930-tallet, og tilhører et lite samfunn av fattige hvite sørafrikanere med et nært forhold til skogen. De anses for å være en underklasse av samfunnet ellers. Når den velstående butikkeieren Johannes faller for Karoliena, utfordres hun både på sitt nære forhold til skogen og på sin sosiale status som en av skogfolket.

René Van Rooyen ble med denne filmen den første sørafrikanske, kvinnelige regissør som ble nominert til Oscar. Filmen er basert på forfatteren Dalene Matthees populære bokserie Forest Novels (Toorbos (2003)), og konstruert som et klassisk fortalt periodedrama beskriver den også store sosiale klasseskiller blant den hvite befolkningen i Sør-Afrika i denne tidsperioden. Skogen Knysna inntar en av hovedrollene i filmen, og er både i bilder og funksjon den virkelige drivkraften i det som rører seg av krefter i den unge jenta.

Elani Dekker er strålende i hovedrollen som Karoliena, og løfter dette filmportrettet opp til et formidabelt nivå med nerve, sjel og en styrke som gjør solid inntrykk.

Lasse Skagen

Regissør

René van Rooyen er en regissør, manusforfatter og deleier i produksjonsselskapet Red Letter Day Pictures som har base i Cape Town. Hun debuterte med kortfilmen Nantes (2012) før hennes første spillefilm Mooirivier kom i 2015. Hun ble Oscarnominert for Dream Forest i 2020.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE Digitalt filmprogram

Originaltittel Toorbos

Land Sør-Afrika

År 2019

Regissør René van Rooyen

Manusforfatter René van Rooyen

Fotograf Brendan Barnes

Produsent André Scoltz, Dries Scholtz

Med Elani Dekker, Stiaan Smith, Ira Blanckenberg, Clare Marshall, Ivan Abrahams, Gretchen Ramsden

Produksjonsselskap The Film Factory

Distribusjon The Film Factory

Spilletid 2t

Språk Afrikaans

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen og mange andre kan du se hjemme på Digital Festival. Finn ut mer her.

Digital festival

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?