lør. 13.11
21:00 - 22:45
Vega 3
fre. 19.11
18:00 - 19:45
Vega 2
søn. 21.11
17:00 - 18:45
Vega 1

Etter en one-night-stand vekkes Giovana og Yago opp av en flyalarm. Alle må søke dekning i nærmeste bygning og lukke alle vinduer og dører. En rosa sky er på vei inn i byen, og skal visstnok drepe mennesker på 10 sekunder. Ingen vet hvor den giftige sukkerspinnskyen kommer fra eller hva den egentlig er, men det marerittaktige fenomenet sender befolkningen inn i en streng isolasjon som mildt sagt setter tålmodigheten og psyken på prøve.

Det brasilianske scifi-dramaet The Pink Cloud føles skremmende relevant i 2021. Isolasjon er ikke lenger ukjent for noen av oss, men The Pink Cloud gir et nyansert bilde av effektene langtids-isolering kan ha. Filmen sentrerer rundt det tilfeldige «paret» som sammen er fanget i huset til Giovanas mor, hvor de hadde sin første fuktige kveld. Resultatet er en intens relasjonsfilm som er vakkert svøpt i et lett pudder-rosa lys fra den truende giftskyen – med en klaustrofobi som sitrer i veggene. Filmen hadde premiere på Sundance Film Festival i januar i år.

Kathinka Wang

Regissør

Iuli Gerbase (f. 1990) er en brasiliansk regissør og manusforfatter som har gjort seg bemerket med flere kritikerroste kortfilmer. The Pink Cloud er hennes første spillefilm, og den har allerede sikret henne pris for beste internasjonale spillefilm på Sofia International Film Festival og for beste latinamerikanske spillefilm på Catalonian International Film Festival i Sitges. Gerbase viser med dette at hun er en filmskaper man bør holde et øye med i tiden fremover.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Originaltittel A Nuvem Rosa

Land Brasil

År 2021

Regissør Iuli Gerbase

Manusforfatter Iuli Gerbase

Fotograf Bruno Polidoro

Produsent Patricia Barbieri, Luciana Tomasi

Med Renata de Lélis, Eduardo Mendonça

Produksjonsselskap Prana Filmes

Distribusjon MPM Premium

Spilletid 1t 45m

Språk Portugisisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?