man. 15.11
21:00 - 00:04
Vega 2
tir. 16.11
18:30 - 21:34
Vega 1
tor. 18.11
20:30 - 21:52
Vika 2

Somalias første Oscar-kandidat! Guled lever av å gravlegge folk i Djibouti, og en vanlig dag på jobben for ham er å vente utenfor sykehuset på at døde kropper skal bli sendt ut. Sykdom og død er med andre ord ikke fremmede konsepter for Guled, men når kona hans Nasra blir alvorlig syk blir tilværelsen allikevel snudd på hodet. Han må tjene penger for å kunne skaffe Nasra den behandlingen hun trenger, og det går for tregt å vente på at andre skal dø slik at han kan gravlegge dem. Han må tenke utenfor boksen og ta et steg ut av komfortsonen for å finne en løsning.

I tillegg til å være én av svært få spillefilmer med somali som hovedspråk, bemerker Guled & Nasra seg med et nærmest hypnotisk filmfoto, og som en poetisk romanse.

Finsk-somaliske Khadar Ayderus Ahmed skrev opprinnelig manuset til denne filmen for over ti år siden. Imidlertid var han uvillig til å la noen andre regissere prosjektet, og brukte derfor flere år på å lære seg regi før produksjonen omsider kunne starte opp i 2019. Guled & Nasra fikk sin premiere som del av Kritikeruka i Cannes, og har siden blitt vist på Toronto International Film Festival.

Helene Aalborg

Regissør

Khadar Ayderus Ahmed (f. 1981) er en manusforfatter og regissør fra Mogadishu i Somalia, som flyktet til Finland sammen med familien som tenåring. Han har skrevet manus for tv og flere kortfilmer i Finland. Guled & Nasra er hans debut som spillefilmregissør.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Land Somalia, Finland

År 2021

Regissør Khadar Ayderus Ahmed

Manusforfatter Khadar Ahmed

Fotograf Arttu Peltomaa

Produsent Robin Boespflug Vonier, Martin Hampel, Lula Ali Ismaïl, Misha Jaari, Thanassis Karathanos, Mark Lwoff, Risto Nikkilä, Stéphane Parthenay

Med Omar Abdi, Yasmin Warsame, Kadar Abdoul-Aziz Ibrahim

Distribusjon MER Film

Spilletid 1t 22m

Språk Somali

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?