tir. 16.11
18:30 - 20:12
Vega 1
Guled & Nasra Q&A, samtale og fest Kjøp billett

Mer Film, Film fra Sør og Vega Scene inviterer til festvisning av den somaliske Oscar-kandidaten GULED & NASRA tirsdag 16. november kl 18.30.

Filmens regissør Khadar Ayderus Ahmed kommer på besøk, og umiddelbart etter filmen blir det en samtale med publikum i sal 1 på Vega Scene. For fullt program, se lenger ned på denne siden.

Om filmen

Somalias første Oscar-kandidat! Guled lever av å gravlegge folk i Djibouti, og en vanlig dag på jobben for ham er å vente utenfor sykehuset på at døde kropper skal bli sendt ut. Sykdom og død er med andre ord ikke fremmede konsepter for Guled, men når kona hans Nasra blir alvorlig syk blir tilværelsen allikevel snudd på hodet. Han må tjene penger for å kunne skaffe Nasra den behandlingen hun trenger, og det går for tregt å vente på at andre skal dø slik at han kan gravlegge dem. Han må tenke utenfor boksen og ta et steg ut av komfortsonen for å finne en løsning.

I tillegg til å være én av svært få spillefilmer med somali som hovedspråk, bemerker Guled & Nasra seg med et nærmest hypnotisk filmfoto, og som en poetisk romanse.

Finsk-somaliske Khadar Ayderus Ahmed skrev opprinnelig manuset til denne filmen for over ti år siden. Imidlertid var han uvillig til å la noen andre regissere prosjektet, og brukte derfor flere år på å lære seg regi før produksjonen omsider kunne starte opp i 2019. Guled & Nasra fikk sin premiere som del av Kritikeruka i Cannes, og har siden blitt vist på Toronto International Film Festival.

Program

  • Kl. 20:15 inviterer vi ned til Nedre foajé på Vega Scene for musikkinnslag og samtale. Filmskaper Ibrahim Mursal leder samtale med politiker Marian Hussein, komiker Jonis Josef og regissør Khadar Ayderus Ahmed.
  • Kl. 21:00 er publikum velkomne til etterfest på Khartoum (Bernt Ankers gate 17).

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer