ons. 17.11
17:15 - 19:10
Vega 3
President Panelsamtale Kjøp billett

Etter filmen vil det bli en panelsamtale med regissør Camilla Nielsson og to unge aktiviteter fra Zimbabwe, Tererai Obey Sithole og Treasure Basopo. Samtalen blir moderert av Kasper Landmark fra SAIH. 

Det vil bli en samtale om Camilla Nielsson sitt arbeid med filmen og tidligere arbeid i Zimbabwe og om Tererai og Treasure sine opplevelser av å være aktivister under et autoritært styre, situasjonen i Zimbabwe i dag og tanker om Zimbabwe sitt neste valg i 2023. I tillegg stilles spørsmål om hvordan en beholder håpet, pågangsmotet og troen på endring. 

Det vil være mulig for publikum å stille spørsmål etter samtalen. 

Når panelsamtalen er ferdig, inviteres publikum til å bli for en mottakelse utenfor kinosalen, hvor samtaler og spørsmål til panelistene kan fortsette.

Våre samarbeidspartnere for dette arrangementet er SAIH og Fellesrådet for Afrika.

Om filmen

Et kynisk politisk maktspill står i fokus for den danske dokumentaristen Camilla Nielsson. Hun fikk være flue på veggen mens den zimbabwiske opposisjonspolitikeren Nelson Chamisa drev valgkamp i håp om på å vinne det første frie valget i Zimbabwe på flere tiår. I 2017 ble landets mangeårige diktator Robert Mugabe tvunget til å gå av etter et militærkupp, og landets visepresident Emmerson Mnangagwa ble midlertidig innsatt som landets nye sjef. Folk tok til gatene i store masser for å feire utsiktene til demokrati og nye, frie valg. Blant dem var den unge opposisjonspolitikeren Chamisa fra partiet MDC Alliance, som samlet et team og satte i gang sin egen valgkamp. Til tross for korstog mot korrupsjon og fattigdom med folkets støtte, skulle det vise seg vanskeligere for kandidaten å kjempe mot innarbeidede maktstrukturer enn han kunne forestille seg.

Danske Camilla Nielsson har også rettet kameralinsen mot Zimbabwe, i dokumentaren Democrats (2015). Med alle sine kontakter i landet og dype forståelse for emnet, lager hun en oppsiktsvekkende nærstudie av et universelt politisk maktspill. Hun har også unik tilgang til utfordreren Chamisas indre sirkel. På mesterlig vis formidler hun intensiteten i de politiske prosessene, og ikke minst frykten og utryggheten som følger når de som sitter med makta er villige til å bruke vold og pressmidler for å beholde styringen.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer