ons. 17.11
18:30 - 21:47
Vega 1

Umiddelbart etter visningen av Writing With Fire den 17. november på Vega Scene vil filmens regissører Rintu Thomas og Sishmu Ghosh (bildet) være til stede i kinosalen for å svare på spørsmål fra publikum.

Om filmen

Dokumentaren Writing With Fire er den sterke og oppmuntrende historien om en gruppe dalitkvinner (kasteløse) i India, som mot alle odds driver en egen journalistisk organisasjon og utgir avis. Væpnet med penn og smarttelefoner leter de opp saker som kan bidra til å gi de svakeste en stemme. Nye journalistspirer læres opp og sendes ut i felten, fra en samfunnsgruppe som ligger aller lavest på den indiske rangstigen, og de blir lyttet til av millioner.

Disse journalistenes flammende mot, styrke og uredde fremgangsmåter blir oppskriften til organisasjonens påvirkningskraft. Resultatet er forandringer som for Indias aller fattigste kan bety forskjellen på liv og død. På områder som vi i Vesten tar for gitt, når det gjelder friheten til å ytre seg, kjemper disse kvinnene på premisser som ville fått de fleste til å gi opp. En film om konstant kamp og mot, som gjør at kvinnene lykkes med å nå et stort publikum med sine nyhetssaker. Det gir perspektiver på hvordan ytringskampen utkjempes, på verdens ulike hjørner.

Denne flotte dokumentaren har vunnet priser ved alt fra Al-Jazeera International Documentary Film Festival til Belfast Film Festival, og er ikke minst interessant med tanke på årets fredsprisutdeling til journalister som kjemper for ytringsfriheten.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer