lør. 13.11
20:30 - 22:02
Vika 4
man. 15.11
18:00 - 21:44
Vika 1
tir. 16.11
21:00 - 22:32
Vega 1
ons. 17.11
18:30 - 21:47
Vega 1

Dokumentaren Writing With Fire er den sterke og oppmuntrende historien om en gruppe dalitkvinner (kasteløse) i India, som mot alle odds driver en egen journalistisk organisasjon og utgir avis. Væpnet med penn og smarttelefoner leter de opp saker som kan bidra til å gi de svakeste en stemme. Nye journalistspirer læres opp og sendes ut i felten, fra en samfunnsgruppe som ligger aller lavest på den indiske rangstigen, og de blir lyttet til av millioner.

Disse journalistenes flammende mot, styrke og uredde fremgangsmåter blir oppskriften til organisasjonens påvirkningskraft. Resultatet er forandringer som for Indias aller fattigste kan bety forskjellen på liv og død. På områder som vi i Vesten tar for gitt, når det gjelder friheten til å ytre seg, kjemper disse kvinnene på premisser som ville fått de fleste til å gi opp. En film om konstant kamp og mot, som gjør at kvinnene lykkes med å nå et stort publikum med sine nyhetssaker. Det gir perspektiver på hvordan ytringskampen utkjempes, på verdens ulike hjørner.

Denne flotte dokumentaren har vunnet priser ved alt fra Al-Jazeera International Documentary Film Festival til Belfast Film Festival, og er ikke minst interessant med tanke på årets fredsprisutdeling til journalister som kjemper for ytringsfriheten.

Red.

Regissør

Sushmit Ghosh er en prisvinnende regissør og filmfotograf fra India. Med et øye for historier om sosial rettferdighet startet han i 2009 produksjonsselskapet Black Ticket Films. Rintu Thomas er en prisvinnende regissør og produsent fra India. I løpet av de siste ti årene har Rintus og Ghoshs filmer vært pensum på universiteter, samt blitt vist globalt på institusjoner som FNs klimakonferanse og Lincoln Center. Ghosh og Thomas har sammen laget dokumentarfilmen, Writing With Fire (2021), som premierte på Sundance og vant to priser under festivalen.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR DET KRITISKE ROM (DKR)

Originaltittel Writing With Fire

Land India, Norge

År 2021

Regissør Sushmit Ghosh, Rintu Thomas

Fotograf Sushmit Ghosh, Karan Thapliyal

Produsent Sushmit Ghosh, Tone Grøttjord-Glenne, Rintu Thomas, John Webster

Med Meera Devi, Shyamkali Devi, Suneeta Prajapati

Produksjonsselskap Black Ticket Films, Sant & Usant

Distribusjon Autlook Film Sales

Spilletid 1t 32m

Språk Hindi

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?