man. 15.11
18:00 - 21:44
Vika 1

Dokumentaren Writing With Fire er den sterke og inspirerende historien om en gruppe dalitkvinner (kasteløse) i India, som mot alle odds driver en egen journalistisk organisasjon og utgir avis. Væpnet med penn og smarttelefoner leter de opp saker som kan bidra til å gi de svakeste en stemme. Nye journalistspirer læres opp og sendes ut i felten, fra en samfunnsgruppe som ligger aller lavest på den indiske rangstigen, og de blir lyttet til av millioner.

Disse journalistenes flammende mot, styrke og uredde fremgangsmåter blir oppskriften til organisasjonens påvirkningskraft. Resultatet er forandringer som for Indias aller fattigste kan bety forskjellen på liv og død. På områder som vi i Vesten tar for gitt, når det gjelder friheten til å ytre seg, kjemper disse kvinnene på premisser som ville fått de fleste til å gi opp. En film om konstant kamp og mot, som gjør at kvinnene lykkes med å nå et stort publikum med sine nyhetssaker. Det gir perspektiver på hvordan ytringskampen utkjempes, på verdens ulike hjørner.

Denne flotte dokumentaren har vunnet priser ved alt fra Al-Jazeera International Documentary Film Festival til Belfast Film Festival, og er ikke minst interessant med tanke på årets fredsprisutdeling til journalister som kjemper for ytringsfriheten.

Samtale med regissørene

Etter visningen av Writing With Fire mandag 15. november på Vika kino, inviterer vi til samtale med regissørene.

Professor Elisabeth Eide (Fakultet for samfunnsvitenskap, Institutt for journalistikk og mediefag) leder en samtale med regissørene Rintu Thomas og Sushmit Ghosh om arbeidet med filmen, situasjonen for pressefrihet og for dalit-kvinner i dagens India.

Arrangementet er en del av Det kritiske rom (DKR), Film fra Sørs tradisjonsrike forum for film og debatt.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer