ons. 17.11
19:30 - 22:57
Vika 1

I sin ferske dokumentar portretterer Nefise Özkal Lorentzen imamen, juristen, forfatteren og feministen Seyran Ateş. Fokus rettes mot hennes sterke engasjement som muslimsk menneskerettighetsaktivist og åndelig leder. I filmen møter vi Ateş i sitt naturlige habitat: i moskéen hun selv har grunnlagt i Berlin, som er åpen og inkluderende for kvinner og menn uansett legning. Hun forteller åpent om sitt krevende – men også meget givende – arbeid, og vi møter henne i ulike situasjoner hvor hun formidler sine tydelige perspektiver på en religion og et samfunn hvor toleransen ikke alltid er like høy.

Ateş maner til intet mindre enn en seksuell revolusjon innen islam. Som direkte konsekvenser av sitt arbeide har hun har blitt skutt på, fått fatwaer og dødstrusler rettet mot seg, og hun lever stadig under konstant politibeskyttelse. Denne kraftfulle dokumentaren gir oss en helt spesielt innsikt i Ateş’ liv og virke, som viser viktigheten av at noen tør å stå opp for at alle skal ha like rettigheter innenfor religion. Prisen hun betaler for det er urovekkende høy.

I filmen møter vi også Seyrans nevø Tugay Saraç. Tugay er en ung mann som nå jobber sammen med sin tante i moskeen, og en tidligere radikalisert muslim som nylig har åpnet opp om sin homofile legning. I filmen forteller Tugay om prosessen rundt radikaliseringen og forholdet til en strengt troende og intolerant far og hvilke konsekvenser det fikk for hans egne eksistensielle valg.

Samtale om tro og legning

Journalist Åse Brandvold møter Seyran Ateş og Tugay Saraç i en samtale om tro og legning, etter filmvisningen onsdag 17. november på Vika kino.

Arrangementet er en del av Det kritiske rom (DKR), Film fra Sørs tradisjonsrike forum for film og debatt.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer