tir. 16.11
18:00 - 21:22
Vika 1
ons. 17.11
19:30 - 22:57
Vika 1
fre. 19.11
19:00 - 20:21
Vega 3

I sin ferske dokumentar portretterer Nefise Özkal Lorentzen imamen, juristen, forfatteren og feministen Seyran Ateş. Fokus rettes mot hennes sterke engasjement som muslimsk menneskerettighetsaktivist og åndelig leder. I filmen møter vi Ateş i sitt naturlige habitat: i moskéen hun selv har grunnlagt i Berlin, som er åpen og inkluderende for kvinner og menn uansett legning. Hun forteller åpent om sitt krevende – men også meget givende – arbeid, og vi møter henne i ulike situasjoner hvor hun formidler sine tydelige perspektiver på en religion og et samfunn hvor toleransen ikke alltid er like høy.

Ateş maner til intet mindre enn en seksuell revolusjon innen islam. Som direkte konsekvenser av sitt arbeide har hun har blitt skutt på, fått fatwaer og dødstrusler rettet mot seg, og hun lever stadig under konstant politibeskyttelse. Denne kraftfulle dokumentaren gir oss en helt spesielt innsikt i Ateş’ liv og virke, som viser viktigheten av at noen tør å stå opp for at alle skal ha like rettigheter innenfor religion. Prisen hun betaler for det er urovekkende høy.

Red.

Regissør

Nefise Özkal Lorentzen (f. 1964) er en tyrkisk-norsk forfatter, regissør og produsent som bor i Oslo. Hun har produsert og regissert flere kontroversielle dokumentarer med islam som sentralt tema, deriblant Gender Me (2008), En ballong for Allah (2011) og ManIslam (2014).

Denne filmen inngår i

DET KRITISKE ROM (DKR) DOK:SØR

Land Norge

År 2021

Regissør Nefise Özkal Lorentzen

Manusforfatter Nefise Özkal Lorentzen

Fotograf Anders Hoft

Produsent Jørgen Lorentzen

Med Seyran Ateş

Produksjonsselskap Integral Film

Distribusjon Norsk Filminstitutt

Spilletid 1t 21m

Språk Engelsk, Norsk, Tysk, Tyrkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?