lør. 13.11
16:00 - 17:33
Vika 3
man. 15.11
20:15 - 21:48
Vika 2
ons. 17.11
21:00 - 22:33
Vika 3

Ciudad Juárez i Mexico er kjent som en av verdens farligste byer, spesielt hvis du er kvinne. Det er nærmest hverdagskost for innbyggerne i grensebyen at unge kvinner blir voldtatt, drept eller kidnappet, og byen er tapetsert med savnet-plakater av bortførte jenter.

For å beskytte seg, bygge selvtillit og for å flykte litt fra virkeligheten, er det stadig flere jenter og damer i byen som har begynt med wrestling. Og da snakker vi full pakke: Fargerike masker, mektige kostymer og hard slåssing. Samtidig som vi følger wrestling-karrieren til Lady Candy, Baby Star og Mini Sirentia, får vi også et sterkt innblikk i livet som kvinne i den livsfarlige byen utenfor ringen.

Dette er en dokumentar som spiller på hele følelsesregisteret og garantert vil bli både en snakkis og en tankevekker for mange.

Kathinka Wang

Regissør

Paola Calvo (f. 1981) er en regissør og filmfotograf fra Venezuela, som sammen med den tyske regissøren og filmfotografen Patrick Jasim har regissert Luchadoras. Calvo og Jasim har begge studert og jobbet med film i Berlin. Luchadoras hadde premiere på SXSW og den vant både publikumsprisen, juryprisen og FIPRESCI-prisen under Thessaloniki Documentary Film Festival tidligere i år.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR

Originaltittel Luchadoras

Land Mexico

År 2021

Regissør Paola Calvo & Patrick Jasim

Manusforfatter Paola Calvo, Patrick Jasim, Phillip Kaminiak

Fotograf Patrick Jasim

Produsent Phillip Kaminiak

Med Lady Candy, Baby Star, Little Star, Mini Sirenita, Miss Kath

Produksjonsselskap Tumul Film

Distribusjon Rise & Shine

Spilletid 1t 33m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?