fre. 12.11
18:15 - 19:55
Vega 2
lør. 13.11
18:15 - 19:55
Vika 3
tor. 18.11
18:00 - 19:40
Vika 3

Den sveitsisk-fødte naturfotografen Karl Ammann har lenge vært engasjert i problemstillinger rundt den moderne verdens økologiske utfordringer, særlig knyttet til utnytting og misbruk av ikoniske ville dyreraser. Han har blant annet vært med på å avdekke krypjakt i østlige Afrika, hvor han selv har bodd i 40 år. Denne gangen har den prisvinnende fotografen brukt ti år på undersøke og avdekke ulovlig handel av kjøtt og kroppsdeler fra tigre.

Ammann samlet rundt 200 timers filmmateriale fra det sørøstlige Asia og Sør-Afrika gjennom denne perioden. En betydelig del av dette ble tatt opp med skjult kamera mens han og teamet hans har utgitt seg for å være turister. I løpet av denne prosessen fikk filmteamet dokumentert hemmelige avlsanlegg hvor tigre avles i bur, som samarbeider med naturparker og dyrehager for turister. Dyrene selges videre som kjøtt, pels, eller kroppsdeler som tenner og klør til for eksempel medisinsk bruk. I filmen får vi høre at Sørøst-Asia er så godt som tømt for ville tigre som følge av denne handelen. Det store spørsmålet er hvordan dette kan foregå på såpass stor skala uten at det får følger for aktørene?

Helene Aalborg

Regissør

Karl Ammann (f. 1948) er en legendarisk sveitsisk naturfotograf, som har gjort mye av sitt arbeid i områdene rundt Kongo-floden. Han har tidligere figurert på Time Magazines liste over miljøhelter. The Tiger Mafia er hans første dokumentarfilm som regissør.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR

Land Kenya, Sveits

År 2020

Regissør Karl Amman, Merz Laurin

Fotograf Jean Schablin, Karl Ammann, Sergey Vasiliev

Produsent Karl Ammann, Phillip Hattingh, Merz Laurin, Klaus Sparwasser

Med Karl Ammann, Natasha Mago, Derek Watts

Produksjonsselskap OOK Film & Kultur Produktion GmbH 2021

Distribusjon Mediawan

Spilletid 1t 40m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?